Gemeente Renswoude



* Burgerlijke stand

* Wet Milieubeheer

* Verkiezingen

* Invalidenparkeerplaats

* Parkeerterrein Kooiweg

* Bouwvergunningen

* Kapvergunningen
Burgerlijke stand
Datum: 17/10/2005 Bron: De Heraut

Geboren:

* 25-09: Janet Eline, dochter van M. van Ginkel en H.Hazeleger.

Ondertrouwd:
Geen

Gehuwd:

* 07-10: R. van Tuil en M.J. van Hardeveld.

Overleden:

* 29-09: mevrouw H. van Voorthuizen-van de Hee, 102 jaar.
* 07-10: de heer T. van Nordennen, 62 jaar.

Wet Milieubeheer
Datum: 17/10/2005

MELDING WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen ligt in het gemeentehuis de volgende melding op grond van de Wet milieubeheer ter inzage:

* de heer A. Veldhuizen ten behoeve van het agrarisch bedrijf op het perceel Ubberschoterweg 4 te Renswoude. De aanvraag heeft betrekking op het plaatsen van een bovengrondse propaanreservoir.

De melding kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en op afspraak, buiten kantooruren (tel.: 0318-578153).
Bezwaar tegen een melding kan door een ieder binnen zes weken, derhalve tot 29 november 2005, worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.

ONTWERPVERGUNNINGEN WET MILIEUBEHEER
Vanaf morgen ligt gedurende vier weken in het gemeentehuis, Dorpsstraat 4 te Renswoude, de volgende ontwerpbeschikking ingevolge de Wet milieubeheer ter inzage:

* de heren S.A.A. en A.J. Verdam ten behoeve van het agrarische bedrijf op het perceel Ubbeschoterweg 11 te Renswoude. De aanvraag heeft betrekking op het uitbreiden van het aantal mestkalveren en daarmee samenhangend en het realiseren van een loods.

Strekking van de ontwerpbeschikking: het onder voorwaarden verlenen van de gevraagde revisievergunning. De ontwerpbeschikking kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Gemotiveerde bedenkingen tegen het ontwerpbesluit kunnen door een ieder gedurende de termijn van terinzageligging, derhalve tot 29 november 2005 schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De ingekomen bedenking wordt bij de andere stukken ter inzage gelegd.
Verkiezingen
Datum: 17/10/2005

INLICHTINGEN BETREFFENDE DE REGISTRATIE ALS KIEZER De burgemeester van Renswoude maakt bekend dat één ieder bij Bureau verkiezingen, Dorpsstraat 4 de inlichting kan verkrijgen of hij/zij als kiezer is geregistreerd.

Op de grond dat hij/zij niet of niet behoorlijk als kiezer is geregistreerd kan hij/zij schriftelijk om herziening van de registratie verzoeken.

Plaats: Renswoude
Datum : maandag 17 oktober 2005

De burgemeester, Jhr mr K.F.H. Schorer

AANDUIDING POLITIEKE GROEPERING BOVEN KANDIDATENLIJST Voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Renswoude kan een politieke groepering, die een vereniging is met volledige rechtsbevoegdheid en waarvan de aanduiding niet reeds bij het centraal stembureau voor de verkiezing van de Tweede Kamer of provinciale staten is geregistreerd, aan het centraal stembureau van de gemeente verzoeken, de aanduiding waarmee zij op de kandidatenlijst wenst te worden vermeld (niet meer dan 35 letters of andere tekens), in een register in te schrijven.

Indien men de aanduiding voor de komende verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Renswoude op dinsdag 7 maart 2006 wenst te laten registreren moet een verzoek daartoe vóór maandag 12 december 2005 schriftelijk worden gedaan bij het centraal stembureau. Voor deze registratie moet een waarborgsom van honderdtwaalf euro vijftig worden overgemaakt op een daartoe bestemde rekening van de gemeente.
Degene die de betaling verricht, ontvangt een bewijs daarvan. Na inlevering van een geldige kandidatenlijst voor de komende verkiezing wordt de waarborgsom terugbetaald.

Bij het verzoek moeten worden overgelegd:

* a. een afschrift van de notariële akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;

* b. een bewijs van inschrijving in het register, gehouden door de Kamer van Koophandel en Fabrieken;

* c. een bewijs van betaling van bovenvermelde waarborgsom;
* d. een verklaring van de politieke groepering houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend gemachtigde bij het centraal stembureau.

Nadere inlichtingen omtrent de wettelijke voorschriften betreffende de registratie van een politieke groepering worden ter gemeentesecretarie verstrekt door Bureau verkiezingen, Dorpsstraat 4.

Plaats: Renswoude
Datum: maandag 17 oktober 2005
De burgemeester, Jhr mr K.F.H. Schorer
Invalidenparkeerplaats
Datum: 17/10/2005
INVALIDENPARKEERPLAATS TAETS VAN AMERONGENWEG 60 Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend het voornemen te hebben een invalidenparkeerplaats aan te leggen voor de woning Taets van Amerongenweg 60 te Renswoude.
Bedenkingen tegen het aanleggen van deze invalidenparkeerplaats kunnen binnen zes weken, derhalve tot 29 november 2005, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. De bij deze aanvraag behorende stukken kunnen worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten
kantooruren. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Jansen van de afdeling Algemene Zaken, tel.: 578153. Parkeerterrein Kooiweg
Datum: 17/10/2005

VERZOEK OM VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED TEN BEHOEVE VAN PARKEERTERREIN KOOIWEG TE RENSWOUDE
Het volgende verzoek om toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening is ingediend:

* Hutten Makelaardij Bedrijfshuisvesting heeft een verzoek ingediend voor de realisatie van een tijdelijke parkeerplaats aan de Kooiweg te Renswoude ten behoeve van het bedrijf aan de Kruisboog 42 te Veenendaal.

Burgemeester en wethouders zijn in dit verband voornemens voor de maximale duur van 5 jaar vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan buitengebied.
De bij dit plan behorende stukken liggen gedurende zes weken, derhalve tot 29 november 2005, ter inzage in het kader van de Wet op de Ruimtelijke Ordening in het gemeentehuis van Renswoude op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel: 0318-578153), buiten kantooruren. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun bedenkingen indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Jansen van de afdeling Algemene Zaken van de gemeente Renswoude, tel.0318-578153. Bouwvergunningen
Datum: 17/10/2005

VERLEENDE BOUWVERGUNNING
Door het college van burgemeester en wethouders is de volgende bouwvergunning verleend aan:

* de heer G. Schoeman ten behoeve van het vergroten van de woning op het perceel Van Reedeweg 56 te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van een bouwvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 29 november 2005, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van een bouwvergunning worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Kapvergunningen
Datum: 17/10/2005

VOORNEMEN VERLENING KAPVERGUNNING
Burgemeester en wethouders maken bekend het voornemen te hebben de volgende kapvergunning te verlenen:

* aan de heer Veldhuizen, namens Laurus Nederland aan de Nijborg 9a, voor het kappen van één berk op het achterterrein tegen de Utrechtseweg aan. Deze berk is door zaaiing op deze plek uitgegroeid en de berk beschadigt het hek en een loods 40a te Renswoude.

Bedenkingen tegen het voornemen tot het verlenen van een kapvergunning kunnen binnen zes weken, derhalve tot 29 november 2005, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Römers, hoofd afdeling Openbare Werken van de gemeente Renswoude, tel. 578159.