Lekstroom, 10.00 uur

Utrecht 17-10-2005 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Rijbewijs kwijt

NIEUWEGEIN Zondagavond 16 oktober raakte een automobilist uit Nieuwegein zijn rijbewijs kwijt omdat hij teveel had gedronken.

Omstreeks 18.15 uur werden twee agenten aangesproken door een getuige die de 43-jarige man op de Voorstede in zijn auto had zien stappen. De Nieuwegeiner leek op dat moment onder invloed van alcohol te zijn. De agenten troffen de man aan en zagen hem rijden. Toen zij een blaastest van de man wilden afnemen, weigerde hij zijn medewerking. Hij werd aangehouden en op het politiebureau werkte de man wel mee aan de ademanalyse. De uitslag was 785 ug/l en dus werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook kreeg hij een algeheel rijverbod van 9 uur en is proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

IJSSELSTEIN Zondagavond 16 oktober om 21.25 uur werd op de Televisiebaan een 51-jarige Amsterdammer beroofd van zijn geld. De man liep over straat en ineens griste een jongen zijn beurs uit zijn handen. De Amsterdammer is nog achter de jongen aangelopen, maar raakte hem kwijt op de Ruimtevaartbaan. Hij schakelde de politie in en na onderzoek werd de vermoedelijke identiteit van de verdachte bekend. De politie spoort hem op.