Rijn & Venen, 10.00 uur

Utrecht 17-10-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Vechtpartij

ABCOUDE Zondagmiddag 16 oktober ontstond een vechtpartij op een voetbalveld. De spelers kregen het met elkaar aan de stok en een 58-jarige man uit Amsterdam probeerde de vechtersbazen uit elkaar te halen. Hij liep daarbij zelf meerdere trappen op. De man raakte kort buiten bewustzijn en daarom werd ook de hulp van ambulancepersoneel ingeroepen. Die brachten de man voor onderzoek naar het AMC in Amsterdam. Op aangeven van getuigen, kon de politie een 17-jarige Amsterdammer in de omgeving aanhouden. Hij is verhoord en zijn ouders zijn in kennis gesteld.

Verkeersongeval

MAARSSEN Zondagmiddag raakte een passagier van een snorfiets gewond bij een aanrijding met een personenauto.

Een 16-jarige snorfietsbestuurder reed om 15.45 uur in zijn woonplaats over het Antilopespoor. Een 17-jarige plaatsgenoot zat bij hem achterop. Ter hoogte van een parkeerplaats van één van de huizen, reed een 23-jarige Maarsenaar met zijn auto achteruit de weg op. Hij zag de bromfiets hierbij over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 17-jarige jongen kwam zodanig ten val dat hij een forse wond aan zijn been opliep. Ambulancepersoneel bracht hem naar het Oudenrijnziekenhuis. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt en de 16-jarige bestuurder van de snorfiets kreeg bekeuringen omdat de snorfiets niet verzekerd was en hij zonder certificaat reed.

Gas geven na stopteken

MAARSSEN Zondagavond 16 oktober zagen surveillerende agenten een automobilist met hoge snelheid over de Verbindingsweg rijden. De agenten zagen omstreeks 18.55 uur dat de man, een 19-jarige Maarssenaar, ongeveer 100 km per uur reed. Toen de agenten hem een stopteken gaven, gaf de jonge bestuurder gas bij en reed hij door het rode verkeerslicht. Op de Binnenweg hielden de agenten de man alsnog staande. Hij kon zich niet legitimeren en dus werd hij aangehouden. Met de nodige bekeuringen op zak werd hij weer naar huis gestuurd.