Politie Groningen

Persberichten maandag 17 oktober 2005

provincie Groningen, 17-10-2005 -

Groningen: mannen aangehouden voor baldadigheid
De politie heeft zondagochtend in de Hoekstraat vijf mannen uit Groningen, in de leeftijd van respectievelijk 23, 23, 25, 26 en 26 jaar, aangehouden op verdenking van baldadigheid en brandstichting. Een getuige had gezien dat de mannen in de Hoekstraat tegen vuilniszakken hadden geschopt. Ook was door hen een vuilniscontainer in de brand gestoken. Het vijftal kwam even later een
horecagelegenheid uitgelopen, waarna zij werden aangehouden. De politie constateerde dat de bovenkant van een container was uitgebrand. Ook lagen diverse vuilniszakken op de rijbaan van de Hoekstraat. De mannen werden gehoord en mochten daarna het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: duo gooit met fietsen
De politie heeft zondagnacht een 19-jarige man uit Groningen en een 18-jarige man uit Bloemendaal aangehouden voor baldadigheid. Politieagenten zagen beide mannen op het Gedempte Zuiderdiep met fietsen gooien. Na een korte achtervolging konden zij het duo in de kraag vatten. De mannen verklaarden op zoek te zijn naar een fiets, die zij kennelijk wilden stelen. Beiden konden geen
identificatiebewijs overhandigen. Zij mochten met twee bekeuringen (baldadigheid en geen identificatiebewijs) op zak het politiebureau verlaten.

Groningen: rijden onder invloed
De politie heeft zondagnacht op de Plataanlaan een 47-jarige vrouw uit Muntendam aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw werd in haar auto gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat zij mogelijk te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau bleek dat de verdachte 1,3 promille alcohol in haar bloed had. De politie vorderde haar rijbewijs in. Na verhoor mocht zij het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Regioberichten volgen zo.