Gemeente Lopik

Onderwerp: Gemeenteraad Lopik geeft groen licht voor nieuw cultureel centrum

De gemeenteraad van Lopik heeft op 11 oktober 2005 besloten subsidie beschikbaar te stellen voor de bouw van een nieuw multifunctioneel centrum op de plaats van het huidige Wieleroord.

In het nieuwe centrum, waar het dorpshuis en een gezondheidscentrum worden gevestigd, is ruimte voor tal van andere activiteiten. Daarnaast beschikt het centrum over enige reserve om nieuwe functies toe te voegen.

Het gebouw met een eigentijdse vormgeving zal zowel op cultureel gebied als voor het gezondheidscentrum voldoen aan de eisen die in deze tijd worden gesteld en zal een verfraaiing betekenen voor de omgeving.

Nu het besluit door de raad genomen is, kunnen de procedures worden opgestart om tot de vereiste vergunningen te komen.

Doordat de gemeenteraad daarnaast akkoord is gegaan met de voorwaarden waaronder een Europese aanbesteding kan plaatsvinden, zal het college binnen enkele maanden, via advertenties, marktpartijen uitnodigen een offerte uit te brengen voor het bouwen, beheren en exploiteren van het nieuwe centrum.

Een in te stellen selectiecommissie zal de offertes toetsen aan het vastgestelde bestek van aanbesteding en een advies uitbrengen aan het college van B&W en de gemeenteraad. Verwacht wordt dat uiteindelijk een goede partij te vinden is voor het realiseren van dit centrum.

De inwoners van de gemeente Lopik worden binnenkort uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst om ze op de hoogte te brengen van de plannen en de stand van zaken wat betreft het nieuwe multifunctionele centrum

Lopik, 14 oktober 2005.

---

| |