Gemeente Nuth


17-10-2005

Digitale bedrijvengids gepresenteerd op succesvol Nuth-paviljoen tijdens BKD

De bedrijven van de gemeente Nuth kijken terug op een geslaagde performance op de Bedrijven Kontakt Dagen (BKD). Op de eerste dag van de BKD introduceerde wethouder Leon Pansters in het Nuthpaviljoen de vernieuwde website van de gemeente Nuth die verrijkt is met een digitale bedrijvengids. De BKD waren van 11 tot en met 12 oktober in het MECC te Maastricht.

Bedrijvengids in de website
De BKD bleken een uitgelezen mogelijkheid om de digitale bedrijvengids te presenteren aan het bedrijfsleven van de gemeente Nuth. Voor die gelegenheid werd de website van de gemeente Nuth qua vorm en structuur verbeterd. Wethouder Leon Pansters: De digitale bedrijvengids op onze website is een menukaart om echt de smaak te pakken te krijgen. Daarin proef je wat het rijke bedrijfsleven in de gemeente Nuth te bieden heeft. Een keuzemenu voor elke smaak en als je een keuze hebt gemaakt dan wil je meer. Dan wil je meer van dit bedrijf weten. Zo werkt het en zo weten we elkaar steeds makkelijker te vinden. Met digitale bedrijvengids stimuleren we de bedrijvigheid in onze gemeente. De bezoekers aan de website van de gemeente Nuth (www.nuth.nl) kunnen hun bevindingen kenbaar maken via deze website. Onder de rubriek Deze site/uw reactie vindt men een reactieformulier om te kunnen reageren. De ondernemers kunnen hun wijzigingen doorgeven door een e-mail te sturen naar: redactie@aksemedia.nl onder vermelding van de naam van deze gids.

Enthousiaste ondernemers
Dat we als collectief hier staan is als een droom die uitkomt, dat zijn de woorden van Ge Soons, voorzitter van Ondernemersvereniging Groot Nuth. Wat mij bovendien opvalt zijn de vele jonge ondernemers die ik hier aantref. Voor de eerste keer namen de bedrijven als collectief deel aan de BKD onder de vlag van de gemeente Nuth. Het paviljoen bestond uit 22 bedrijven die zich enthousiast uitlaten over deze aanpak. Erik Muijtjens van Internationaal Transportbedrijf Nic Brassé BV: Eindelijk treden we als groot Nuth naar buiten en niet als losse kernen. Wouter Boers van Equi Expo vult dit aan met: Hieruit blijkt dat de kernen allemaal een band met elkaar hebben. C. Vrancken van Tisaco Nuth BV ziet ook nog andere voordelen: Deze samenwerking opende ook de deuren voor kleine bedrijven. Het initiatief werd door Ondernemersvereniging Groot Nuth genomen om samen met de gemeente Nuth een paviljoen in te richten voor de BKD. In juni viel de beslissing en volgens Paul van der Zalm, directie Van der Zalm Apparaten-Machines: Een goed initiatief dat navolging verdient. Door coöperatie samen op de landkaart, merkt Michel Moonen van de Rabobank daarbij op. Pascal Philips van Felix Philips Staal & Metaal vindt ook dat het motiverende werkt om samen met de collegas hier te staan. Voor Leon Petit van Petit Telecom smaakt het zelf naar veel meer: De volgende keer moeten we met nog meer ondernemers in het hartje van de zaal komen te staan. Als één grote familie bij elkaar en we hebben nog nooit zoveel gelachen. Dat vindt ook Patrick Heuts van Heuts Assurantiën BV: Het was gezellig en nut(h)tig. Eén ding is duidelijk geworden: alle deelnemende ondernemers zijn nog enthousiaster geworden. Binnenkort komen de bedrijven weer bij elkaar om dit collectieve optreden met elkaar te evalueren. Ron Habets van Habets Bouwgroep concludeert: Het collectief stond centraal. Volgens Dave Aqueria van Liberty Cars zijn we samen sterker en volgens Rob Moonen van Moonen Bouwbedrijf/Moonen Bouwkundig Advies: Geheel nieuw en het verlaagde de drempel om deel te nemen. Dat het paviljoen ook een mooie blikvanger was onderstreept Phil Bruls namens van de Kreeke: Als collectief hebben we een veel betere uitstraling.
Paviljoen gemeente Nuth tijdens BKD oktober 2005 Paviljoen gemeente Nuth tijdens BKD oktober 2005