Gemeente Nuth


17-10-2005

Wethouder Kockelkoren gemeente Nuth benoemd tot commissielid VNG

Wethouder Huub Kockelkoren is onlangs in oktober benoemd als lid van de Commissie Sociale Zaken van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Hij werd door het bestuur van de afdeling Limburg voorgedragen aan het algemeen bestuur van de VNG. De commissie vormt voor de VNG een belangrijk adviesorgaan voor de toetsing van wetsvoorstellen en beleidswijzigingen aan de gemeentelijke praktijk.

Welzijnsman pur sang
Huub Kockelkoren is wethouder van Welzijn van de gemeente Nuth. In zijn portefeuille zit onder ander Sociale Zaken. Daarnaast is hij voorzitter van de Intergemeentelijke Sociale Dienst Kompas (Nuth, Simpelveld en Voerendaal) en vice-voorzitter van het Werkvoorzieningschap Oostelijk Zuid-Limburg waarin 11 gemeentes zijn vertegenwoordigd. Door zijn commissiewerk bij de VNG komen de praktijkervaringen met de inwoners van de gemeente Nuth ook op landelijk niveau aan de orde. Daarmee behartigt hij voor een belangrijk deel de belangen van hen. Met zijn expertise en ervaring binnen de sociale sector was zijn voordracht een logische keuze. Hij steekt zijn betrokkenheid voor mensen die extra steun nodig hebben niet onder stoelen of banken: Bij de modernisering van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en de uitvoering hiervan door LICOM en MAECON denk ik graag mee in het maken van concrete voorstellen. Het is heel belangrijk voor mensen om een zinvolle besteding in de arbeidsmarkt te vinden. Zeker als je een achterstand hebt om een plek in de arbeidsmarkt te verwerven. Kritischer ben ik in de herkeuring van mensen die voor 1998 in de WAO terecht zijn gekomen en een herkeuring moeten ondergaan. Je veroorzaakt bij hen onnodig leed doordat ze uiteindelijk in de bijstand terechtkomen. Daarmee kom je ook aan de basis van het bestaan van LICOM en berokken je aanzienlijk leed bij degene die gedeeltelijk goedgekeurd worden. De gemeentes krijgen de rekening daarvan gepresenteerd. In plaats van een besparing jaag je de gemeentes weer onnodig op kosten.

Commissie Sociale Zaken
De commissie vormt naast adviesorgaan ook een goed platvorm voor het uitwisselen van gemeentelijke ervaringen en nieuwe ideeën op een veelheid aan beleidsterreinen. Met de betrokkenheid van Kockelkoren zal hij daarmee een belangrijke bijdrage leveren aan de doelstellingen van de commissie. Hij zal de informatie van de commissie zoveel mogelijk delen met de afdeling Limburg en de andere gemeenten. De gemeente Nuth wenst hem veel succes in zijn commissiewerk bij de VNG naast zijn wethouderschap.
.jpg]