Gemeente Wieringen

Publicatie Wieringer Courant
14 oktober 2005
BOUWEN EN WONEN

A. Ontvangen aanvragen bouwvergunning ontvangen 6 oktober 2005:
- het oprichten van een hobbyruimte op het perceel Koningsweg 85 (lichte bouwvergunning). ontvangen 10 oktober 2005:
- het realiseren van een dakopbouw op het perceel Beltstraat 49 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 11 oktober 2005:
- het legaliseren van een broeikas op het perceel Waterweg 4 (reguliere bouwvergunning). ontvangen 12 oktober 2005:
- het veranderen/vergroten van de woning op het perceel Oosterklief 17 (reguliere bouwvergunning 2e fase);
- het veranderen/vergroten van de aanbouwen op het perceel Damsterpad 6 (reguliere bouwvergunning).

B. Verleende bouwvergunning verzonden 14 oktober 2005:
- het realiseren van aanbouwen op het perceel Westerlanderweg 60 (reguliere bouwvergunning).

C. Geweigerde aanvraag bouwvergunning verzonden 14 oktober 2005:
- het oprichten van een garage/berging op het perceel Korte Quarantaineweg 1 (aanvraag lichte bouwvergunning);
- het oprichten van een serre op het perceel Korte Quarantaineweg 1 (aanvraag lichte bouwvergunning).

D. Verleende sloopvergunning verzonden 14 oktober 2005:
- het slopen van een garage/berging op het perceel Westerlanderweg 60.

De onder A genoemde aanvragen kunnen worden ingezien tijdens openingstijden van het gemeentehuis bij de afdeling Grondgebiedzaken (artikel 41 van de Woningwet, ter kennisgeving). Het voornemen bestaat om de genoemde aanvragen verder in behandeling te nemen.Tegen de onder B, C en D genoemde beschikkingen kan door belanghebbenden binnen
6 weken na datum publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Het indienen van een bezwaarschrift betekent niet dat er geen gebruik mag worden gemaakt van de verleende beschikking. Als u wilt beletten dat er wordt gebouwd of gesloopt moet u, naast het indienen van een bezwaarschrift, direct een gemotiveerd verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de rechtbank, sector Bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

TER INZAGE O.G.V. 19 LID 3 WET OP DE RUIMTELIJKE ORDENING

Op de afdeling Grondgebiedzaken ligt met ingang van 17 oktober 2005 gedurende 6 weken een plan ter inzage, welke strijdig is met het vigerende bestemmingsplan. Het betreft het volgende plan:
- het vestigen van een kringloopwinkel in het bedrijfspand op het perceel Nijverheidsstraat
2.
Ons college is voornemens om ten behoeve van dit plan vrijstelling te verlenen zoals bedoeld in artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Gedurende bovengenoemde termijn van ter inzage ligging kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze aan ons kenbaar maken.

Voor meer inlichtingen kunt u zich wenden tot de afdeling Grondgebiedzaken, mevrouw M. Steltenpool, tel. 0227-594396 (doorkiesnummer).

ALGEMENE WET BESTUURSRECHT

De burgemeester heeft op 11 oktober 2005 het volgende besluit genomen dat onder de Algemene wet bestuursrecht valt:

Ø Verleende vergunning ex art. 2.2.2 APV aan Werkgroep De Verlichte Boerderijenroute voor het houden van een verlichte boerderijenroute op 24, 25 en 26 november 2005.

Iedereen die door de genomen beslissing rechtstreeks in zijn belang is getroffen kan binnen 6 weken schriftelijk bezwaar maken bij de burgemeester van Wieringen, Postbus 1, 1777 ZG Hippolytushoef. Wie dit tijdig doet kan bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Alkmaar (Sector bestuursrecht, Postbus 251, 1800 BG Alkmaar) schorsing van deze beslissing aanvragen.

DRANK- EN HORECAWET

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij voornemens zijn om op grond van de Drank- en Horecawet aan de Marine Watersportvereniging te Den Helder vergunning te verlenen voor het uitoefenen van het horecabedrijf in de inrichting aan de Nieuwe Haven 4 te Westerland. Dit onder het stellen van voorwaarden om paracommercialisme te ondervangen.

De ontwerp-beschikking, alsmede de aanvraag en andere terzake doende stukken liggen van 17 oktober tot en met 16 november 2005 op het gemeentehuis ter inzage.

De vergunning-aanvrager of ­houder, de ondernemers waarmee de betreffende instelling geacht kan worden in concurrentie te treden, alsmede, in voorkomend geval, vertegenwoordigers van organisaties die de belangen van betrokken instelling onderscheidenlijk de betrokken ondernemers behartigen, kunnen tot 16 november 2005 hun zienswijze naar voren te brengen.

Hippolytushoef, 14 oktober 2005. Drs. J. Wittink, secretaris Drs. T.J. Lont, burgemeester