Politie Hollands Midden

Datum: 17 oktober 2005


---
Katwijk Aanhoudingen wegens vernielen auto's De politie heeft op zondag 16 oktober, omstreeks 03.10 uur, vier jongeren aangehouden op de Schaepmanstraat. Een getuige had de politie ingeschakeld, nadat zij de groep jongeren tegen een aantal geparkeerde auto's had zien trappen. Agenten waren snel ter plaatse en konden het viertal op basis van het signalement aanhouden. De vier, een 14-,15- en 16-jarige jongen en een 17-jarig meisje, allen afkomstig uit Katwijk, zijn overgebracht naar het bureau. Hun ouders zijn vervolgens ingelicht. Na een overnachting op het bureau zijn zij allen in vrijheid gesteld. De kosten van de beschadigde auto's zullen worden verhaald op de jongeren.

Katwijk Snorfietser onderuit De politie heeft hulp geboden bij een ongeval waarbij een snorfietser onderuit is gegaan. Een 21-jarige man uit Katwijk reed op zondag 16 oktober, omstreeks 01.40 uur, over de Sluisweg komende vanuit het centrum. Vermoedelijk heeft hij een stoep geraakt waarna hij ten val is gekomen. Het ambulancepersoneel heeft de man voor controle overgebracht naar het LUMC. Omdat agenten het vermoeden hadden dat de man onder invloed was van alcohol is er een bloedproef gedaan. De uitslag van de bloedproef is nog niet bekend.

Katwijk Onder invloed

De politie heeft zondag 16 oktober een 46-jarige Katwijker aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie kreeg een melding dat er iemand onder invloed rond reed. De politie kon de man bij de oprit van de N206 laten stoppen. De man bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 545 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Katwijk Onder invloed

De politie heeft zondag 16 oktober een 32-jarige man uit Katwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man, rond 02.00 uur, op een brommer op de Ambachtsweg rijden. Hij reed zonder licht en zowel hij als zijn vrouwelijke passagier droegen geen helm. Op de Blekerstraat hebben ze de man aangehouden. De ademanalyse wees 705 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Katwijk Onder invloed

De politie heeft zondag 16 oktober, een 21-jarige man uit Katwijk, aangehouden wegens rijden onder invloed. De man was rond 01.30 uur met zijn snorfiets gevallen op de Sluisweg. Ter controle is hij naar het LUMC overgebracht. Ook is er een bloedproef afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed van alcohol reed.

Lisse Aanhoudingen na mishandelingen Agenten hebben op zaterdag 15 oktober, omstreeks 01.40 uur, een 24-jarige en een 18-jarige Lissenaar aangehouden. De twee mannen zouden twee andere mannen, een 16-jarige en een 20-jarige Katwijker, hebben geslagen. De mishandelingen vonden plaats op de Heereweg. Nadat zij in een eetgelegenheid aan de Heereweg woorden met elkaar hadden gekregen, waren zij de eetgelegenheid uitgezet. Vervolgens heeft de ruzie zich buiten voortgezet, totdat de politie interfereerde. De politie zet het onderzoek naar de mishandelingen voort.

Lisse Onder invloed

De politie heeft zondag 16 oktober het rijbewijs van een 22-jarige man uit Leiden ingevorderd. Agenten zagen de man, rond 02.25 uur, met hoge snelheid over de Heereweg rijden. Hij haalde een auto in door een dubbel streep te overschrijden en nam twee rotondes over de binnenste stoeprand heen met hoge snelheid. Op de Hoofdstraat moest hij stoppen. Hij gaf toe te hebben geblowd. Vervolgens is hem een bloedproef afgenomen.

Noordwijkerhout Overval op pomp, politie zoekt getuigen De politie vraagt personen zich te melden bij de politie wanneer zij getuigen zijn geweest van een overval op de benzinepomp aan de Herenweg. Omstreeks 17.25 uur, op zaterdag 15 oktober, stapte er een man met een blauw basebalpetje de winkel van het benzinestation binnen. De man gaf te kennen af te willen rekenen, maar bedreigde vervolgens de pompmedewerkster met een steekvoorwerp waarbij hij geld eiste. De pompmedewerkster heeft aan de eis voldaan, waarna de man in zijn auto is weggereden over de Herenweg in de richting van De Zilk. Alvorens de man de winkel is binnengestapt heeft hij geruime tijd voor zijn kleine donkergrijze auto gestaan die langs de Koninginneweg geparkeerd stond. Is u de man met een blauw basebalpetje of de auto opgevallen neem dan contact op met de politie. Dit kan via het algemene telefoonnummer 0800-9944 of bij het dichtstbijzijnde politiebureau.

Noordwijkerhout Onder invloed

De politie heeft zondag 16 oktober het rijbewijs van een 25-jarige man uit Hillegom ingevorderd wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man keren op de provinciale weg N206. Toen ze naar hem toe reden om de man een bekeuring aan te zeggen, zagen ze dat de man de hele wegbreedte gebruikte. De man reageerde niet op een stopteken. Pas toen de agenten zijn auto inhaalden, stopte hij. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 605 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Noordwijkerhout Onder invloed

De politie heeft maandag 17 oktober een 41-jarige man uit Voorhout aangehouden wegens rijden onder invloed. Agenten zagen de man, rond 01.15 uur, met grote snelheid over 's-Gravendamseweg rijden. De man bleek te hebben gedronken De ademanalyse wees 525 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l.

Noordwijk Vrouw rijdt tegen boom

Een 38-jarige vrouw uit Noordwijkerhout is zondagavond 16 oktober, rond 19.40 uur, door nog onbekende reden op de Northgodreef tegen een boom aangereden. Door de frontale botsing raakte zij beklemd en moest de brandweer haar bevrijden. Met een hoofdwond is zij vervolgens naar het LUMC overgebracht. Bloedonderzoek moet uitwijzen of er misschien alcohol in het spel is geweest. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Sassenheim Onder invloed

De politie heeft zaterdag 15 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 56-jarige man uit Sassenheim wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rond 01.30 uur zonder licht op de J.P. Gouverneurlaan rijden. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse wees 715 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Leiden Onder invloed

De politie heeft zaterdag 15 oktober het rijbewijs van een 46-jarige man uit Rijnsburg ingevorderd wegens rijden onder invloed. Agente zagen de man rond 20.20 uur met een kapot achterlicht rijden op de Europaweg. De ademanalyse wees 625 ug/l uit. De limiet is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Verder hield de politie zondag 16 oktober een 17-jarige bromfietser uit Voorschoten aan. Deze reed rond 03.40 uur zonder helm over het Noordeinde. De ademanalyse wees 255 ug/l uit.

Leiden Inbrekers overlopen

Een bewoonster van een appartement aan de Jacob van Campenlaan overliep zondag 16 oktober rond 20.30 uur bij thuiskomst twee nog onbekende jongemannen. De jongemannen sprongen over het balkon van de 1e verdieping af en verdwenen in het donker. Voor zover kan worden nagegaan wordt nog niets vermist. De politie stelt een nader onderzoek in.

Leiden Vechtpartijen

De politie stelt een onderzoek in naar een steekpartij in een opvanghuis aan de Boommarkt. Vrijdagavond 14 oktober ontstond in het opvanghuis een ruzie tussen twee mannen. Een van hen, een 32-jarige man uit Leiden, stak een 42-jarige plaatsgenoot. Een medewerker van het opvanghuis wist de 32-jarige man weg te krijgen en buiten te zetten. Terwijl hij dit deed probeerde de verdachte de medewerker meerdere keren te steken. De politie hield korte tijd later de verdachte aan in de omgeving.

De politie heeft in de nacht van zaterdag 15 op zondag16 oktober een 17-jarige Leidenaar aangehouden. De Leidenaar kreeg ruzie met een 24-jarige plaatsgenoot in een uitgaansgelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt. Beide mannen hebben slagen uitgedeeld tot de verdachte een bierglas pakte en dit naar het gezicht van de andere gooide. Medewerkers van de zaak hebben hierop de verdachte buiten gezet. De 24-jarige man liep wondjes op aan een arm.

Eveneens in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 oktober werden vijf personen, vijf jongens en een meisje uit Leiderdorp en Leiden, tussen de 14 en 20 jaar, aangehouden in verband met een mishandeling van een 37-jarige man uit Leiden. De man werd zonder aanleiding op de Haarlemmerstraat geslagen en geschopt door vijf personen. Daarnaast werd hij door één van de mannen met een hangslot geslagen waardoor hij een gebroken neus en diverse andere verwondingen opliep.

Leiden Jongen gooien motor en bromfiets om

De politie heeft zaterdagochtend, 15 oktober, drie jongens van 15, 18 en 21 jaar uit Leiden aangehouden wegens vernieling van een bromfiets en een motor. Getuigen, waaronder de eigenaar van de bromfiets, zagen nog net de drie weglopen terwijl de bromfiets op de weg lag. De bromfiets was vanaf een voortuin aan de Lekstraat op de weg gegooid. Verderop in de straat bleek ook een motor te zijn omgegooid. De getuigen zijn de jongens achterna gelopen en zagen hen een flat inlopen. Even later kwamen de drie weer de flat uit waarna de getuigen de verdachten aanspraken over de bromfiets. Op aangeven van de getuigen wist de politie de verdachten aan te houden.

Leiden Poging inbraak in bedrijf

De politie heeft in de vroege ochtend van zaterdag 15 oktober een 27-jarige Leidenaar en twee mannen van 22 en 25 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van poging inbraak in een bedrijf aan de Sint Jacobsgracht. Een getuige zag twee van de verdachten op de uitkijk staan terwijl de derde man meerdere keren probeerde een ruit van het bedrijf in te gooien met stenen. Agenten hebben op basis van de signalementen de verdachten op de Hoefstraat aangehouden.

Alphen a/d Rijn Aanhouding na poging tot doodslag

De politie hield op zondag 16 oktober, rond 05.00 uur, een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn in zijn auto op de Prins Bernhardlaan aan. De man wordt er van verdacht kort voor zijn aanhouding met zijn auto te zijn ingereden op twee 19-jarige vrouwen uit Alphen aan den Rijn en Rotterdam. Dit gebeurde op de Hooftstraat en vond plaats na een woordenwisseling. De vrouwen die over de Hooftstraat fietsten konden net op tijd de aanstormende auto ontwijken. Daarbij kwam één van hen ten val. De bestuurder stapte uit en gaf nog één van de vrouwen een klap in het gezicht en een trap tegen haar been. Vervolgens ging hij er vandoor. De gewaarschuwde politie zag hem op de Willem de Zwijgerlaan rijden en stopte de auto op de Prins Bernhardlaan. De politie heeft de auto en het rijbewijs van de verdachte inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Alphen a/d Rijn Onder invloed

Bij een alcoholcontrole op zondagavond 16 oktober heeft de politie een 57-jarige vrouw uit Alphen a/d Rijn aangehouden. Ze blies 300 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. Ze kreeg een proces-verbaal.

Zoeterwoude Onder invloed

De politie heeft zaterdag 15 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 41-jarige man uit Zoeterwoude. Agenten zagen de man, rond 03.00 uur, over de Hoge Rijndijk rijden. Omdat de man steeds onnodig remde en erg langzaam reed, liet de politie hem stoppen. De ademanalyse wees 810 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. Verder is er tijdens een alcoholcontrole op de Hoge Rijndijk op zaterdagavond 15 oktober een 60-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk aangehouden. Hij blies 300 ug/l en kreeg een proces-verbaal. Bij een alcoholcontrole op de Schenkelweg op zondagmiddag en -avond 16 oktober hield de politie een 39-jarige man uit Oegstgeest aan. Hij blies 310 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Leiderdorp Onder invloed

Bij een alcoholcontrole op vrijdagavond 14 oktober heeft de politie een 19-jarige man uit Leiderdorp aangehouden. Hij blies 265 ug/l, terwijl de limiet 220 ug/l is. Hij kreeg een proces-verbaal.

Lekkerkerk Invordering rijbewijs wegens overschrijden snelheidslimiet De politie heeft op zaterdag 15 oktober op de C.G. Roosweg, waar een snelheidslimiet geldt van 80 km/h, een snelheidscontrole gehouden. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd, omdat zij dusdanig de snelheidslimiet hadden overschreden. Een 31-jarige Utrechter reed 137 km/h, waarna hij werd aangehouden en zijn rijbewijs kon aanleveren. Een 21-jarige man uit Dordrecht kon eveneens zijn rijbewijs inleveren, nadat hij met 142 km/h uur gesnapt was. Tegen de mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Lekkerkerk Bromfietser breekt been

Een 52-jarige automobilist uit Lekkerkerk verleende op zaterdag 15 oktober, rond 19.50 uur, op de Kerkweg geen voorrang aan een 18-jarige bromfietser uit Lekkerkerk. De automobilist sloeg op de weg links af en zag daarbij vermoedelijk de bromfietser over het hoofd. De bromfietser liep een gebroken been op en werd overgebracht naar het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel.

Nieuwerkerk a/d IJssel Auto uitgebrand, getuigen gezocht

De politie is op zoek naar meer getuigen van een brand in een auto op de Westringdijk op zaterdag 15 oktober, omstreeks 13.50 uur. Diverse getuigen hebben kort voor de brand een tweede auto, een donkere Volkswagen Golf, bij de uitgebrande auto zien staan. De tweedeurs auto, met een aantal personen, reed weg in de richting van de Europalaan. Even later stond de andere auto in brand. Dit was ter hoogte van de Europalaan/ Ringvaartlaan. Uit onderzoek is gebleken dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 16 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 35-jarige man uit Capelle a/d IJssel. De politie zag hem rond 02.30 uur bij en café wegrijden. Op de 's Gravenweg heeft de politie hem ter controle laten stoppen. De ademuitslag was 815 ug/l. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Schoonhoven Boete voor geluidsoverlast Agenten zijn op zondag 16 oktober, omstreeks 04.10 uur, naar aanleiding van een melding van geluidsoverlast naar de Pleinweg gereden. Daar zou een auto staan waaruit harde muziek te horen was. Ter plaatse bleek een 19-jarige man uit Vianen met geopende portierramen luide muziek te draaien, waarbij hij overlast bezorgde voor omwonenden, zeker gezien het late tijdstip. De agenten hebben de man een bekeuring gegevens wegens de geluidsoverlast á 75 euro.

Stolwijk Politie onderzoekt snelkraak elektronicawinkel

Onbekende pleegden op maandag 17 oktober, rond 02.30 uur, een snelkraak bij een elektronicawinkel aan de Wijdstraat. De deur van de winkel werd ingeslagen, waarna vervolgens een vitrinekast werd vernield en de telefoons werden ontvreemd. Een getuige die het schouwspel zag belde onmiddellijk 112. De auto waarmee de snelkrakers, vermoedelijk drie of vier man, waren stond als gestolen gesignaleerd voor de politie Berkel Enschot. De politie kwam de auto na de snelkraak tegen op de N207 en zette de achtervolging in. Door de hoge snelheid wist de auto aan het zicht van de agenten te ontkomen. De politie Rotterdam - Rijnmond kreeg hem weer in het vizier op de A16. Via de A20 ging het naar de A12 waar politie Hollands Midden en Utrecht de achtervolging weer van Rotterdam over nemen. Bij de afslag Woerden lukt het nog om ze in het zicht te houden maar op de M.A. Reinaldaweg ( N204) in de richting Linschoten raken ze uit het zicht. Een zoektocht in Linschoten heeft deels succes. Rond 03.25 uur wordt op de Duiker de auto aangetroffen. In de auto liggen diverse gestolen mobiele telefoons. De daders zijn echter gevlogen. De politie heeft de auto voor het onderzoek in beslag genomen en stelt vandaag een nader onderzoek in.

Waddinxveen Alcoholcontrole RVHT

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van Politie Hollands Midden heeft in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 oktober bij een alcoholcontrole acht mensen aangehouden die te veel gedronken hadden. Gecontroleerd werd onder andere op de Beethovenlaan, de Chopinlaan en de Zuidelijke Rondweg. Het RVHT vorderde het rijbewijs in van een 33-jarige man uit Waddinxveen. Deze negeerde een stopteken op de hoek Plasweg/ Sniepweg en stopte even verderop. De ademanalyse wees 885 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

Zevenhuizen Politie vordert rijbewijs in

De politie heeft zondag 16 oktober het rijbewijs ingevorderd van een 34-jarige man uit Moerkapelle. Deze reed rond 04.30 uur over de Klinkhamerweg toen de politie hem ter controle liet stoppen. Hij bleek gedronken te hebben. De ademanalyse wees 665 ug/l uit. De limiet in het verkeer is 220 ug/l. Vanaf 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd.

--- einde berichten ---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --