Gemeente Boskoop


Bouw Multifunctioneel Centrum start (14-10-2005)

Begin september is door twee bezwaarmakers bij de Arrondissementsrechtbank een voorlopige voorziening aangevraagd tegen de verleende bouw- en kapvergunning voor het Multifunctionele Centrum (MFC). Zij hebben de rechter verzocht de bouw van het MFC stil te leggen. De rechter heeft de gemeente vervolgens gevraagd niet te starten met de bouw van het MFC vóórdat er een uitspraak in deze zaak was gedaan. Vandaag heeft de rechter uitspraak gedaan over de voorlopige voorziening. De rechter heeft geoordeeld dat er geen reden is om de bouw van het MFC langer stil te leggen. Daarom zal de gemeente maandag 17 oktober starten met de bouw van het MFC.

Wethouder de Jager is blij met de uitspraak. De Jager:"de realisatie van het MFC is van groot belang voor veel Boskopers. De planning is nog steeds gericht op de start van het komende schooljaar, zodat de 1500 leerlingen van de vijf basisscholen en het Coenecoop College vanaf dat moment gebruik kunnen maken van de nieuwe sporthal. Ook de andere gebruikers zijn voor de planning en organisatie van hun activiteiten afhankelijk van de openingsdatum van het MFC. Als we nu geen verdere vertragingen oplopen, kan het MFC zijn deuren openen voor het nieuwe schooljaar in september 2006".

Wethouder De Jager heeft begrip voor de belangen van de bezwaarmakers. De Jager: "als gemeente hebben wij het altijd van het grootste belang gevonden om een zorgvuldige procedure te voeren. Uiteindelijk is ervoor gekozen het MFC te realiseren op het perceel grenzend aan de Snijdelwijklaan. Natuurlijk moet je als gemeente soms keuzes maken die goed zijn voor het algemeen belang, maar in strijd zijn met het individueel belang van sommige Boskopers. Maar daar ontkom je niet aan. Sommige Boskopers waren het met onze bevindingen niet eens en zijn voor een onafhankelijke toets naar de rechter gestapt. Het is goed dat de rechter het individueel belang tegen het algemeen belang heeft afgewogen én heeft getoetst of wij zorgvuldig gehandeld hebben".