Stadsdeel Amsterdam Centrum

Stand van zaken inzake verdeelstation Nieuwe Looiersstraat

Stadsdeel Amsterdam-Centrum en Continuon Netbeheer gaan onderzoeken of de elektromagnetische velden rond het verdeelstation in de Nieuwe Looiersstraat kunnen worden teruggebracht.

Dat is het resultaat van een gesprek tussen het stadsdeel, Continuon Netbeheer, GGD Amsterdam en TNO. De netbeheerder zet zijn technische kennis en expertise in, het stadsdeel onderzoekt mogelijkheden met betrekking tot de locatie. Het gesprek volgde op ontstane onrust bij ouders van kinderen van basisschool De Kleine Reus en omwonenden. Verdeelstation en basisschool staan in de Nieuwe Looiersstraat pal naast elkaar.

Verminderen

De elektromagnetische veldsterkte bij verdeelstation Nieuwe Looiersstraat valt volgens Continuon Netbeheer onder de wettelijke grenswaarde hetgeen door het ministerie van VROM wordt bevestigd. Omdat in de Nieuwe Looiersstraat sprake is van langdurig verblijf van kinderen in de directe omgeving van het verdeelstation én om mogelijke risico's zoveel mogelijk te beperken, hebben betrokken partijen met elkaar afgesproken zich in te spannen de elektromagnetische veldsterkte op deze locatie verder terug te dringen.

Duur van het onderzoek en inventarisatie

Het onderzoek door Continuon Netbeheer en de inventarisatie van de mogelijkheden door stadsdeel Amsterdam-Centrum zal ongeveer veertien dagen in beslag nemen. Op basis van het onderzoek en de inventarisatie wordt besloten welke maatregelen worden getroffen.

Dit is een gezamenlijk persbericht van continuon netbeheer en stadsdeel Amsterdam-Centrum.