Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Oud-West koestert pleinen en bijzondere plekken

Stadsdeel Oud-West is dit najaar begonnen met de Plein voor Pleinactie. Pleinen en bijzondere plekken krijgen een grondige onderhoudsbeurt. Het stadsdeel wil hiermee belangrijke ontmoetingsplekken voor bewoners aantrekkelijker maken en houden.

In Oud-West zijn pleinen en andere bijzondere locaties, zoals speelplaatsen, plantsoenen en bankjes langs het water, belangrijke ontmoetingsplekken. Veel bewoners brengen er veel tijd door en ontmoeten hier hun buurtgenoten. Het stadsdeel vindt deze plekken daarom erg belangrijk en wil ze met de Plein voor Pleinactie verbeteren.

Tijdens de Plein voor Pleinactie snoeien medewerkers van de afdeling Wijkbeheer het groen en leggen de bestrating recht. Al het straatmeubilair, zoals banken, prullenbakken en speeltoestellen, wordt gerepareerd, geverfd of vervangen als dat nodig is. Ook krijgt de straat een extra schoonmaakbeurt. Na de actie maken de medewerkers van stadsdeel Oud-West de ontmoetingsplekken vaker en intensiever schoon.

Dit jaar geeft het stadsdeel ongeveer twintig locaties een opknapbeurt. Het Bellamyplein, het Da Costaplein en de speelplaats in de Bellamydwarsstraat, zijn in september als eerste aangepakt. Later dit jaar zijn de Da Costa speelstraat en een aantal steigers langs het water aan de beurt. Volgend jaar gaat de Plein voor Pleinactie verder, totdat alle pleinen en bijzondere plekken in Oud-West zijn verbeterd.

Portefeuillehouder Werner Toonk: "De openbare ruimte in Oud-West is beperkt. Daarom zijn juist de plekken belangrijk waar onze bewoners elkaar tegenkomen en samen tijd doorbrengen Die moeten we koesteren, daar zijn we zuinig op."

Bijlage(n):
Planning