Politie Zuid-Holland-Zuid

17/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

17-10-2005 - Persberichten District II

JOYRIDING
ALBLASSERDAM Een 16-jarige knul uit Zwijndrecht is in de nacht van zondag 16 oktober op maandag 17 oktober door de politie gesnapt in de auto van zijn vader. De jongen had zondagavond de autosleutels van zijn vader gepakt terwijl deze lag te slapen. De 16-jarige ging vervolgens een stukje rijden met een vriendje. De jongens tuften rond in Zwijndrecht, tankten bij een benzinestation en reden vervolgens naar Papendrecht. Bij Alblasserdam op industrieterrein Hoogendijk liep de te jonge bestuurder tegen de lamp. De politie controleerde de tiener. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en gaf een valse naam op. Op het bureau werd de jongen gehoord. Hij werd heengezonden met drie bekeuringen; voor het opgeven van een valse naam, geen rijbewijs en geen id-bewijs bij zich. Ook zijn ouders zijn ingelicht.

SCOOTERRIJDER MAAKT FLINKE SMAK
POLITIE OP ZOEK NAAR GETUIGEN
PAPENDRECHT Op het fietspad langs de A15 ter hoogte van Papendrecht is op vrijdag 14 oktober omstreeks 17.40 uur een 24-jarige knul uit Sliedrecht met zijn scooter onderuit gegaan. De jongeman reed in de richting van Sliedrecht en maakte door nog onbekende oorzaak een smak. Hij weet zich niets meer van het ongeval te herinneren. De 24-jarige werd door passanten op het fietspad gevonden. Aan de sporen te zien, had hij een behoorlijke klapper gemaakt. In het ziekenhuis bleek het slachtoffer een zware hersenschudding en diverse kneuzingen te hebben.

De politie is op zoek naar getuigen van dit eenzijdige ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief).