Politie Zuid-Holland-Zuid

17/10 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

17-10-2005 - Persberichten District I

BOOS
DORDRECHT De politie heeft op zondagmiddag 16 oktober een 43-jarige Dordtenaar aangehouden op het Van den Broek-erf. De man sloeg zonder aanleiding een buurtbewoner (49) met een houten stok. De 49-jarige wist de slaande bewegingen af te weren. Daar hield hij wel blauwe plekken op zijn arm aan over. De 43-jarige werd nader gehoord. Het blijkt dat de twee elkaar al langer kennen en de 43-jarige was boos over een zakelijke kwestie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

BELEDIGING
DORDRECHT - De politie heeft op zondagmiddag 16 oktober een 45-jarige man uit Dordrecht aangehouden. De man werd op de Krommedijk staande gehouden omdat hij op een fiets reed waar geen origineel slot op zat. Na staandehouding werd de agent tot vier keer toe beledigd door de man. Na diverse waarschuwingen werd de man aangehouden. De fiets waarop de man reed, bleek in 2000 in Zwolle te zijn gestolen. De man een veelpleger werd ingesloten.

ECHTPAAR MISHANDELT ELKAAR
DORDRECHT Op zondagavond 16 oktober is een echtpaar aangehouden in een woning aan het Maaskant-erf. De politie kreeg de melding dat er op het adres een vrouw mishandeld zou zijn door haar echtgenoot. De vrouw verklaarde mishandeld te zijn door haar man. De man verklaarde tevens mishandeld te zijn door zijn vrouw. Beiden waren gehavend en hadden diverse verwondingen waarvoor zij behandeld werden. Het echtpaar werd in verzekering gesteld. Er zal passende hulpverlening worden gezocht.

BEDREIGD
DORDRECHT De politie heeft op zondagavond 16 oktober een 21-jarige Dordtenaar aangehouden op verdenking van bedreiging en vernieling. De verdachte had de zaterdagavond ervoor woorden gekregen met een 19-jarige kennis in een pand aan de Bilderdijkstraat. De 19-jarige koos ervoor om de boel niet te laten escaleren en ging die avond weg. Hij sliep bij een vriend. Toen hij zondag weer op zijn kamer kwam, was er een tv, tafel en ruit vernield. Dit had de 21-jarige ruziezoeker gedaan. Vervolgens kwam de 19-jarige de verdachte tegen die hem toen bedreigde. Vervolgens vernielde de verdachte ook nog eens de voordeur van het pand aan de Bilderdijkstraat. De politie hield de knul aan in de Jacob van Lennepstraat. Hij werd ingesloten.

OPGELICHT
DORDRECHT Een 80-jarige vrouw uit Dordrecht is zondagmiddag 16 oktober opgelicht. De vrouw liet die middag een man binnen na aanbellen in haar woning aan de Vreedonklaan. Hij deed het voorkomen alsof hij huishouddoekjes en pleisters verkocht voor een goed doel. Slechthorende en slechtziende kinderen zouden van het opgehaalde geld op vakantie kunnen naar Friesland. De 80-jarige vrouw wilde daar wel geld voor geven. Ze gaf twee biljetten van 50 euro en kreeg een vals biljet van 100 euro terug en een biljet van 5 euro. Vervolgens kreeg de vrouw huishouddoekjes overhandigd. Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Deze stelt een onderzoek in.
Het signalement van de man is als volgt; Nederlandse man, 30-35 jaar,
1.70 meter lang, lang stijl donkerblond/bruin haar in een paardenstaart gedragen, slank postuur. Getuigen of eventueel andere gedupeerden worden verzocht met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 (lokaal tarief)

VAN DE DIJK AF GEREDEN
HENDRIK-IDO-AMBACHT Een 58-jarige man uit Alblasserdam is zondagavond 16 oktober met zijn auto van de dijk afgereden. Hoe dit precies is gekomen, is nog onduidelijk. De man had in ieder geval teveel gedronken. Het eenzijdige ongeval gebeurde op de Veersedijk in Hendrik-Ido-Ambacht. De man ramde eerst twee betonnen paaltjes en een lichtmast. Politie, ambulance en brandweer kwamen ter plaatse. De man had geen ernstige verwondingen. Na een blaastest blies hij ver boven de streep. De brandweer knipte de deur uit het voertuig zodat de man eruit kon. De wagen werd weggetakeld.

SCHOTEN GEHOORD
DORDRECHT De politie kreeg zondagavond omstreeks 19.00 uur de melding dat er mogelijk geschoten zou zijn op de Recklinghausenweg nabij de bushalte. Een 50-jarige man stapte daar uit de bus. Hij zag twee autos een blauwe Ford Escort en een zilverkleurige Peogeot 206 bij de bushalte staan. De bestuurder van de Peogeot zou toen een hand uit het raam hebben gestoken en vervolgens hoorde de getuige een knal. Vervolgens belde de getuige de politie. Hij had het idee dat er was geschoten. De politie ging direct ter plaats en stelde een onderzoek in. De autos werden niet meer achterhaald. Diverse getuigen werden gehoord en de technische recherche zocht de omgeving af naar eventuele hulzen. Deze werden niet aangetroffen.