Politie Gelderland-Midden

Arnhem - rijden onder invloed drugs: rijbewijs kwijt
Publicatiedatum: 17-10-2005 12:03:18

De Arnhemse politie heeft zondagavond het rijbewijs in gevorderd van een 42-jarige vrouw uit die stad. De Arnhemse wordt ervan verdacht onder invloed van drugs te hebben gereden. Getuigen hadden omstreeks half zeven de politie gewaarschuwd nadat ze gezien hadden dat de vrouw op de Driepoortenweg hevig slingerend reed en plotseling stopte. De vrouw wekte de indruk niet in orde te zijn waarop er ook een ambulance werd gewaarschuwd. Nadat de Arnhemse naar het ziekenhuis was gebracht en weer wat bij positieven was gekomen erkende ze drugs te hebben gebruikt. Van de vrouw werd vervolgens bloed afgenomen voor een bloedproef. In afwachting van de uitslag daarvan is het rijbewijs van de Arnhemse ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Doesburg, aanhoudingen i.v.m. handel in softdrugs
Publicatiedatum: 17-10-2005 12:02:58

Vrijdagmiddag zijn een 42-jarige Doesburger en zijn 39-jarige echtgenote in hun woning aangehouden op verdenking van het handelen in softdrugs. Het stel zou al enige tijd softdrugs hebben verkocht aan gebruikers vanuit hun woning in het centrum van Doesburg. Tijdens een onderzoek in de woning werden naast zakjes met voorverpakte hennep (in totaal ongeveer 130 gram) en diverse attributen aangetroffen ook werd een verboden wapen gevonden. De verdachten zijn zondagmiddag met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.
Het toenemende gebruik van drugs door een groep jongeren in Doesburg en de daamee verband houdende overlast en criminaliteit is een probleem waaraan de politie samen met de gemeente en andere veiligheidspartners in de komende tijd extra aandacht wil besteden.