Gemeente Gouda


bushalte dichter bij binnenstad (14/10/2005)

Het college van burgemeester en wethouders gaat in gesprek met bewoners die mogelijk de bus van lijn 3 door hun straat krijgen. Deze nieuwe route komt tegemoet aan de klacht van ouderen dat de bushaltes op lijn 3 te ver van de binnenstad gelegen zijn. Een bushalte op de Schouwburglaan kan dit probleem oplossen.

Op 5 april van dit jaar heeft het college van burgemeester en wethouders een voorlopig besluit genomen om buslijn 3 niet meer via de Markt en de binnenstad van Gouda te laten rijden. De voorgestelde route in de richting van Goverwelle loopt via de Agnietenstraat, Houtmansgracht, Fluwelensingel en in de richting van het station via de Fluwelensingel, Eerste Kade en Noothoven van Goorstraat.

loopafstanden

Een van de nadelen die deze route met zich meebrengt is de loopafstand naar de binnenstad. Dat vormt met name voor ouderen en mensen die slecht ter been zijn een probleem. Om die reden is bekeken of er een route denkbaar is met een bushalte dichter bij de binnenstad. Een van de mogelijkheden is om de bus in de richting van het station via de Blekerssingel, Schouwburglaan, Boelekade en Jan van der Heijdenstraat te laten rijden en een bushalte te maken aan de Schouwburglaan.

Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk dat bewoners langs deze route hun mening kunnen geven over de voor- en nadelen van dit voorstel. Daarom zijn zij allen uitgenodigd voor een informatieavond op 31 oktober aanstaande in Stadswinkel Buytenerf, aanvang 20.00 uur. Wethouder Piet van der Sluijs is namens het college aanwezig.