Gemeente Lingewaard


Informatieavond 'Wij planten een boom, u volgt?' geslaagd

Meer dan zeventig belangstellenden bezochten de informatieavond over nutsboomgaarden op 11 oktober in de Kinkelenburg!

Wethouder van Dalen heette iedereen welkom en benadrukte het belang van landschappelijke en cultuurhistorische elementen. De Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij en Landschapsbeheer Gelderland lichtten het initiatief toe. Om het areaal hoogstamfruit te vergroten krijgen bewoners uit het buitengebied van Lingewaard gratis hoogstambomen aangeboden.

Louis Dolmans van de Vrijwilligersgroep Lingewaard Natuurlijk vertelde over de geschiedenis van het hoogstamfruit. Vroeger kregen de boeren premie voor het kappen van hoogstambomen, nu zien we graag dat de nutsboomgaardjes terugkeren in het landschap. De eerste aanzet daartoe is het verstrekken van gratis hoogstambomen.

Op een aanmeldingsformulier konden de aanwezigen aangeven hoeveel en welke bomen zij willen planten. De bomen worden uitgeleverd op 10 december te Schoonderlogt in Elst van11.00 uur tot 12.00 uur.

Heeft u interesse voor hoogstamfruit, dan kunt u contact opnemen met de Vrijwilligersgroep Lingewaard Natuurlijk, telefoon 0481-450804, e-mail l.dolmans@wxs.nl.

Aanmeldingsformulieren zijn verkrijgbaar bij Lonneke Vissers van de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM), telefoon 026-4455146, e-mail m.m.vissers@knhm.nl.

Zie ook:
Gratis hoogstamfruitbomen voor inwoners van Lingewaard

Bericht geplaatst 17 oktober 2005