BedrijfsautoRAI

De nieuwe Opel Zafira Van: representatief voorkomen en veel ruimte

(10/17/2005)
Kort na de introductie van de nieuwe Opel Zafira in augustus, introduceert Opel Bedrijfswagens op The European Road Transport Show 2005 de nieuwe Opel ZafiraVan.
Deze nieuwe bestelauto combineert de moderne en praktische vormen van een MPV met een bestelauto van formaat. De nieuwe Opel Zafira Van biedt hetzelfde kwaliteitsniveau als de Opel Zafira op geel kenteken en verloor zijn dynamische uitstraling niet, omdat het oorspronkelijke ontwerp behouden kon worden.

Omdat functionaliteit één van de belangrijkste aankoopargumenten is in het segment van lichte bedrijfswagens, wordt de nieuwe Opel Zafira Van aangeboden in twee praktische uitrustingsniveaus: Essentia en Enjoy. Een groot aantal motoren van de Opel Zafira is ook leverbaar voor de nieuwe Zafira Van, waaronder de moderne CDTi common-rail dieselmotoren. Het motorengamma begint met de nieuwe 1.8ECOTEC benzinemotor, die een vermogen levert van 140 pk. Deze motor werd in september geïntroduceerd in de nieuwe Zafira.

Naast deze krachtige, maar zuinige benzinemotor is de nieuwe Opel Zafira Van leverbaar met drie 1.9 CDTi common-rail dieselmotoren van de laatste generatie. Deze motoren kenmerken zich door een lage uitstoot, ze voldoen aan de Euro 4-normen en zijn standaard voorzien van een Diesel Partikel Filter. Om een zo laag mogelijk verbruik te kunnen realiseren, zijn alle dieselmotoren standaard gekoppeld aan een zesversnellingsbak.

De 1.9 CDTi is verkrijgbaar met 100 pk, 120 pk en 150 pk. Deze motoren leveren hun maximum koppel(respectievelijk 260 Nm, 280 Nm en 320 Nm) over een breed toerenbereik en bieden veel dynamisch rijplezier. De
1.9 CDTi met 150 pk behoort tot de krachtigste diesels in zijn klasse. De 120 pk-versie en de 150 pk-versie zijn desgewenst leverbaar met een zestraps automatische versnellingsbak.

De uitrusting van de Opel Zafira Van is compleet te noemen. De Zafira Van Essentia is standaard voorzien van een in hoogte verstelbare bestuurdersstoel, vier airbags, centrale deurvergrendeling met afstandbediening, elektrisch bedienbare ramen vóór, elektrisch bedienbare spiegels en cruise control. Daarnaast is de Enjoy-versie ook nog eens voorzien van airconditioning, zwarte dakrailing, in carrosseriekleur gespoten buitenspiegels en handgrepen en verwarmbare spiegels. Bovendien is er is er een uitgebreide keuze aan opties en optiepakketten,waaronder een DVD-navigatiesysteem met kleurenscherm en split-screen functie en Bi-Xenon koplampen met dynamische bochtverlichting (AFL, Adaptive ForwardLighting).

De Opel Zafira Van beschikt over een laadruimte van maar liefst 1.700 liter. Die ruimte is 1.60 meter lang en 1.14 meter breed (1.07meter tussen de wielkasten) en 98 centimeter hoog. Met zijn rechte zijwanden is de grote bagageruimte van de Zafira Van buitengewoon veelzijdig. Een standaard gemonteerde roestvrijstalen strip beschermt de 59 centimeter hoge kofferdrempel tegen krassen en benadrukt ook optisch de hogekwaliteit van het bagagecompartiment. Het maximale laadvermogen van deze nieuwe bedrijfswagen is 500 kg, waarbij de lading eenvoudig en goed kan worden vastgezet dankzij de zes bevestigingsogen. Tevens kunnen de originele Opel-dakdragers worden aangebracht. Kortom, de nieuwe Zafira Van biedt zeer efficiënte transportmogelijkheden.

De nieuwe Opel Zafira Van heeft een vanaf-prijs van â¬17.500,- Deze prijs geldt voor de 1.8 ECOTEC Essentia, inclusief BPM, exclusiefBTW. De 1.9CDTi is verkrijgbaar vanaf ⬠18.411,-.