BedrijfsautoRAI

MAN TGL is âTruck of the Year 2006â

(10/17/2005)
De nieuwe MAN bedrijfswagens van de TGL-serie zijn op de European Road Transport Show 2005 in Amsterdam tot âTruck of the Year 2006â gekroond.
Daarmee wint MAN Nutzfahrzeuge trouwens als eerste bedrijfswagenfabrikant de begeerde trofee van de internationale jury al voor de zesde keer. Een jury van gerenommeerde vakjournalisten uit 19 Europese landen koos de lichte serie van de Trucknology(TM) Generation tot âTruck of the Year 2006â. Met 94 punten en een verschil van 55 punten met de eerstvolgende concurrent was het resultaat van deze verkiezing zonder meer duidelijk.

De MAN TGL vierde in het voorjaar van dit jaar zijn wereldpremière. Rentabiliteit, comfort en veiligheid kwamen bij de ontwikkeling van de bedrijfswagenserie in de gewichtsklasse van 7,5 tot 12 ton op de eerste plaats. Dat deze doelstellingen inderdaad zijn gehaald, bevestigt de jury met zijn duidelijke stem voor de TGL. âDe kandidaten bij deze uitverkiezing waren zeer sterkâ, zei de jury-voorzitter, de Britse vakjournalist Andy Salter. âHet feit dat de TGL de titel met zo'n grote voorsprong heeft gewonnen, geeft aan hoe superieur het product is.â

TGL-cabine overtuigt de jury
De jury was naar eigen zeggen zeer onder de indruk van de zorgvuldigheid van de MAN ingenieurs bij de ontwikkeling van de TGL. Behalve het attractieve uiterlijk beviel de bedrijfswagenexperts vooral ook het interieur van de cabine dat de chauffeur een âuiterst goede omgeving om te werken en te rustenâ biedt. Vol lof waren ze bovendien over het uitstekende zicht voor de TGL-chauffeur dankzij de ver naar onderen getrokken voorruit en het innovatieve spiegelconcept â volgens de jury een duidelijk pluspunt wat betreft de veiligheid van een distributievoertuig dat vaak in druk stadsverkeer onderweg is.

De directievoorzitter van de MAN Nutzfahrzeug Gruppe, Anton Weinmann, nam op 13 oktober in Amsterdam de begeerde trofee persoonlijk in ontvangst. âDe onderscheiding tot âTruck of the Year 2006â is een geweldige beloning voor het hele MAN team dat van de ontwikkeling tot de productie van de nieuwe MAN TGL geweldig werk heeft geleverd.â Wat betreft rentabiliteit, comfort en veiligheid is de nieuwe TGL toonaangevend in zijn voertuigklasse. âDit erkent de jury met zijn uitspraak â en onze klanten met hun ordersâ, gaat Weinmann verder. De TGL heeft al uitstekende verkoopresultaten geboekt. âNa de TGA krijgt nu ook het tweede lid van de Trucknology(TM) Generation de begeerde trofee. Dat onderstreept op indrukwekkende wijze de premium-aanspraken van het merk MAN.â

MAN Nutzfahrzeuge krijgt trofee al voor de zesde keer Na 1978, 1980, 1987, 1995 en 2001 wordt MAN voor de zesde keer met de begeerde trofee âTruck of the Yearâ onderscheiden die sinds 1977 ieder jaar wordt toegekend. Dat is tot nu toe nog geen enkele andere bedrijfswagenfabrikant gelukt. Met hun uitspraak bevestigen de bedrijfswagenexperts van de internationale jury de hoge mate van technische vooruitgang die de MAN Trucknology(TM) Generation tentoonspreidt. Met de MAN TGM, die op de bedrijfswagententoonstelling in Amsterdam zijn wereldpremière beleeft, sluit MAN Nutzfahrzeuge in slechts vijf jaar de vernieuwing van het complete bedrijfswagenprogramma van 7,5 tot 50 ton succesvol af.

De winnaars van de Truck-of-the-Year-trofee van MAN Nutzfahrzeuge

1978 MAN 19.280

1980 MAN 19.321

1987 MAN F90

1995 MAN F2000

2001 MAN TGA

2006 MAN TGL