FloraHolland


Professionaliteit Keniaanse kwekers maakt indruk

Handel met FloraHolland op bezoek bij kwekers in Kenia

FLORAHOLLAND (persbericht 17 oktober) - Kopers hebben samen met vertegenwoordigers van FloraHolland een marktbezoek aan Kenia gebracht. De Nederlandse handel was onder de indruk van de professionaliteit van de Keniaanse kwekers. Tijdens de afsluitende FloraHolland-Kenia dag werd www.africaroses.net ,het portaal voor rozenkwekers in Afrika, gepresenteerd.

Het bezoek van de groep kopers en de afvaardiging van FloraHolland stond in het teken van uitwisseling van marktkennis tussen Nederlandse handelaren en kwekers uit Kenia en het krijgen van inzicht in elkaars bedrijfsprocessen.

'Wij hadden niet verwacht dat Keniaanse kwekers zo professioneel zijn', zo verwoordde Willem van Steenvoorden van Van Duivenvoorden en Alex van Gils van Floris Holland de algemene reactie van de dertien kopers. Omgekeerd waren de kwekers verrast door de markt-en productkennis van de kopers. 'Wat mij is bijgebleven is het begrip van de kopers voor de problematiek waar een Keniaanse aanvoerder mee te maken heeft', aldus Jos van der Venne van Sian Roses. 'De show van nieuwe rozen ingezonden door veredelaars tijdens de FloraHolland dag en daarvan de 'top-3 beoordeling' van de kopers was ook zeer waardevol'.
Kortom, de reis is door alle deelnemers als zeer positief ervaren.

Nieuwe digitale toepassingen steeds belangrijker De FloraHolland-Kenia dag vormde de afsluiting van het bezoek. Hoogtepunt van deze dag vormde de presentatie van www.africaroses.net de portal voor rozenkwekers in Afrika. De rozenkwekers in Afrika hebben nu via een eigen portaal toegang tot alle voor hen relevante markt-en productinformatie.

Ook presenteerde FloraHolland www.fresh-value.net. Deze dienst die zich nog in de pilotfase bevindt, is een 'tracking & tracing' toepassing. De verschillende ketenpartners kunnen met deze toepassing informatie over producten met elkaar delen en volgen.

FloraHolland: Open Huis Import
Tijdens de Open Huis Import op de vestigingen van FloraHolland kunnen kopers
nader kennis maken met buitenlandse aanvoerders. Open Huis Import vindt plaats op FloraHolland vestiging
- Eelde: maandag 31 oktober en dinsdag 1 november
- Venlo: donderdag 3 november

- Naaldwijk: van 31 oktober t/m 4 november

- Rijnsburg: van 31 oktober t/m 4 november

Tevens wordt er op donderdag 3 november een speciale informatieve dag georganiseerd voor buitenlandse aanvoerders op FloraHolland vestiging Rijnsburg.

Fotobijschrift: Nederlandse kopers en vertegenwoordigers van FloraHolland op marktbezoek bij kwekers in Kenia.


---