Voedsel en Waren Autoriteit

Veilig Voedsel Wijzer

Campagne 'Veilig Voedsel Wijzer'

Het Voedingscentrum start met een nieuwe campagne: Veilig Voedsel. Iedereen die meer over veilig voedsel wil weten kan een gratis informatiepakket aanvragen bij het Voedingscentrum. De 'Veilig Voedsel Wijzer' geeft inzicht in de veiligheidsaspecten van ons voedsel, zoals de totstandkoming van normen en de controle daarop. De wijzer geeft de consument antwoord op vragen als: hoe worden veiligheidsnormen met betrekking tot resten van bestrijdingsmiddelen bepaald? en wie controleert of de regels rondom het toevoegen van E-nummers worden nageleefd? Daarnaast staat er op de wijzer wat de consument zelf kan doen om het risico ziek te worden van voedsel te beperken.
De bijbehorende folder 'Opgroeien met veilig en gezond eten' is bedoeld voor ouders met jonge kinderen. Er staat praktische informatie in over onder andere zoetstoffen, tanderosie en babyvoeding.

Warenklachtenlijn
Heeft u vragen, klachten of twijfels over de veiligheid van consumentenproducten of signaleert u iets dat de voedselveiligheid in gevaar kan brengen? Dan kunt u 7 dagen per week en 24 uur per dag de Warenklachtenlijn van de VWA bereiken op het gratis telefoonnummer 0800 0488 of via deze website.