Saxion Hogescholen
BR>

ma 17 oktober 2005

Saxion Hogescholen start met 2 nieuwe cursussen logistiek

Logistiek wordt vaak verbonden met transport, maar het vakgebied is veel breder dan dat. Het vak Logistiek bevat alle stromen binnen een organisatie die aan het productieproces verbonden zijn. Het gaat daarbij zowel om productiestromen, informatiestromen en communicatielijnen.

Wachttijden in een ziekenhuis zijn evenzo een logistiek probleem, als toelevering van allerlei onderdelen uit de gehele wereld die op 1 plek gefabriceerd worden.

Inleiding Logistiek Management is speciaal geschikt voor MTS'ers die veel praktijkervaring hebben, maar die het aan theoretische onderbouwing van de kennis ontbreekt. Duur van Logistiek Management is 12 weken. De cursus vormt een prima basis voor de Post-Hbo Logistiek & IT.

Post-Hbo Logistiek Management & IT is speciaal voor medewerkers die op Hbo niveau in de logistiek werken. Deze cursus bestaat uit de onderdelen Supply Chain Management, E-Logistics en Business Process Management. De onderdelen zijn zowel in een blok als onafhankelijk van elkaar te volgen. Studenten die de cursus Logistiek Management & IT met succes hebben afgerond, kunnen vrijstellingen aanvragen voor de onderdelen van de deeltijd opleiding Technische Bedrijfskunde. Duur van de cursus als blok is 1 jaar.

Logistiek Management & IT richt zich op het organiseren van goederenstromen en diensten en de daarbij behorende informatie en communicatiestromen.

De cursussen worden door docenten van de opleiding technische bedrijfskunde gegeven. Het onderdeel Business Process Management wordt in samenwerking met de organisatie Pagelink interactives verzorgd.

Start van de cursussen is op dinsdag 1 november (18.30-21.30 uur). De afzonderlijke onderdelen worden afgesloten met een certificaat. Studenten die het gehele blok succesvol afsluiten, ontvangen het diploma Logistiek Management & IT van Saxion Kennistransfer.


----------------------------------------- Einde persbericht--------------------------------------

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Bartho Leferink, hoofd Kennistransfer van de Academie Bedrijfskunde & Ondernemen van Saxion Hogescholen, telefoon 053-4871 353 of mobiel06-53614612.
(c) Saxion Hogescholen 2004-2005
Laatste Update: 17-10-2005