Politie Gelderland-Zuid

Drie mannen vast voor drugsdealen

Nijmegen 17-10-2005 - (01)

Zondagnacht heeft de politie drie Nijmegenaren aangehouden voor de dealen. De mannen zijn 19, 28 en 35 jaar oud en worden verdacht van handel in drugs.

Naar aanleiding van overlastmeldingen uit de buurt, controleerden agenten zondagnacht in de omgeving van de Nieuwe Nonnendaalseweg op het dealen van drugs. Agenten zagen rond 2 uur vannacht een transactie tussen enkele mannen, waarop deze drie verdachten zijn aangehouden. Een verdachte probeerde nog per fiets te ontkomen, maar werd in de omgeving aangehouden. De auto waarin de twee andere verdachten reden, is na hun aanhouding in beslag genomen voor onderzoek. In de auto is een drugsgebruiksvoorwerp en een lege drugswikkel in beslaggenomen.

De 35-jarige bestuurder reed in de auto, terwijl eerder zijn rijbewijs is ingevorderd. Hiervoor wordt apart proces-verbaal tegen de man opgemaakt. Na verhoor zijn maandagmiddag de 19- en 28-jarige verdachten heengezonden. De 35-jarige man is opnieuw aangehouden in verband met openstaande boetes. Alle verdachten zijn bekeurd volgens de algemene plaatselijk verordening.