Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van maandag 17 oktober

Alkmaar 17-10-2005 - 14.00 uur

Gestolen auto aangetroffen

Den Helder, zondag 16 oktober 2005.

In de nacht van zaterdag op zondag werd een personenauto gestolen vanaf de Doorzwin. Het gaat om een auto van het merk Fiat, type Bravo. Enkele uren nadat de eigenaar de diefstal constateerde zag hij zijn auto enkele honderden meters verderop staan. Er werden geen sporen van braak aangetroffen. Mogelijk heeft de dief/joyrijder gebruik gemaakt van een valse sleutel.

Vrouw gewond na val met fiets.

Petten, zondag 16 oktober 2005.

Zondagmiddag raakte een 82-jarige vrouw uit Apeldoorn gewond na een val met haar fiets. De vrouw reed over een fietspad in de Pettemerduinen tussen de Korfwaterweg en de Burg. Breebaartweg. Op het moment dat zij af wilde stappen verloor zij haar evenwicht en kwam ten val. Hierbij raakte zij gewond aan haar been. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Moeder met kinderwagen aangereden.

Hauwert, zondag 16 oktober 2005.

Zondagmiddag werd een 26-jarige vrouw uit Nibbixwoud aangereden door een personenauto. De vrouw liep met een kinderwagen, met daarin haar 11 maanden oude zoontje, over de Dorpsstraat in de richting van Nibbixwoud. In dezelfde richting reed de personenauto bestuurd door een 49-jarige man uit Hoorn. Door de laagstaande zon merkte de autobestuurder de voor hem lopende vrouw niet op en reed tegen haar aan. De vrouw en het kindje raakte gewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Beiden mochten na behandeling weer terug naar huis. De kinderwagen werd volledig vernield.

Vier gewonden bij aanrijding tussen bromfietsen

Den Helder, zondag 16 oktober 2005.

Zondagavond raakten vier personen gewond bij een frontale botsing tussen twee bromfiets. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Beatrixstraat met de Keizerstraat. De bestuurster van een bromfiets, een 14-jarig meisje uit Den Helder reed over de Beatrixstraat. Bij haar achterop zat een 14-jarig meisje eveneens afkomstig uit Den Helder. Op de eerder genoemde kruising sloeg de bestuurster links af. Hierbij nam ze de bocht te ruim en botste vervolgens frontaal op een snorfiets bestuurd door een 16-jarige jongen uit Den Helder. Bij hem achterop zat een 17-jarige meisje uit Den Helder. Door de aanrijding raakten beide bestuurders en hun passagiers gewond. Zij zijn met verwondingen aan benen en hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. Twee van hen werden daar met een beenfractuur opgenomen.

Rijden onder invloed van alcohol.

Alkmaar, zondag 16 oktober 2005.

Zondagavond werd een 54-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Houtdraaierstraat. De man wordt er van verdacht dat hij kort daarvoor als bestuurder van een auto had gereden terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Andere weggebruikers zagen de man rijden over de Kanaalkade terwijl twee banden van zijn auto lek waren. De man blies 885 ug/l. dat is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens onderzoek bemoeide een 34-jarige vrouw uit Alkmaar zich met het politiewerk. Zij schold de politie uit en uitte een aantal grove beledigingen. Ook deze vrouw werd aangehouden. Zij verkeerde eveneens onder invloed van alcohol.

Wervershoof, zondag 17 oktober 2005.

Zondagavond werd een 44-jarige Pool als bestuurder van een fiets aangetroffen op de VOK Koomenweg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 650 ug/l., nagenoeg driemaal de toegestane hoeveelheid.

Hoorn maandag 17 oktober 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een 22-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoorn aangehouden op de Gouw. Ook deze bestuurder had teveel alcohol gedronken. Hij blies namelijk 580 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Petten, maandag 17 oktober 2005.

In de nacht van zondag op maandag werd een 26-jarige bestuurder van een personenauto uit Warmenhuizen aangehouden op de Eriksstraat. De bestuurder had teveel alcohol gedronken. Hij blies namelijk 550 ug/l. Dat is ruim 2,5 maal de toegestane hoeveelheid.

Man overvallen.

Bergen, maandag 17 oktober 2005.

In de nacht van zondag op maandag is een 20-jarige man uit Bergen bij zijn woning aan de Zuidlaan overvallen door een groep van 4 á 5 mannen. Het slachtoffer liep over het erf van zijn woning toen zijn belagers vanuit de bossages tevoorschijn kwamen. De mannen waren donker gekleed. Eén van de daders bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen. Onder bedreiging van dat wapen gaf het slachtoffer zijn portemonnee. Vervolgens rende de groep weg. Van hen is alleen bekend dat ze donkere kleding droegen.

Politie zoekt getuigen van aanrijding met letsel.

Den Helder, maandag 17 oktober 2005.

De politie in Den Helder is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een 12-jarig meisje gewond raakte aan haar been. De veroorzaker van de aanrijding, een bromfietser, is na het ongeval doorgereden.

Het meisje fietste samen met een groep vriendinnen over het fietspad langs de Langevliet in de richting van Den Helder. De groep werd ingehaald door een tot nu toe onbekende bromfietser. Het slachtoffer probeerde zoveel mogelijk naar rechts uit wijken om de bromfietser gelegenheid te geven voorbij te rijden. Kennelijk vond de bromfietser dit niet genoeg. In het voorbij rijden schopte hij tegen de fiets van het slachtoffer waardoor zij ten val kwam. Zij raakte daarbij gewond aan haar been en is overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfietser is na het ongeval doorgereden. De politie wil graag in contact komen met getuigen van dit ongeval of met personen die iets kunnen vertellen over de identiteit van de bromfietser. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoon 0900-8844.