Gemeente Alblasserdam

Nieuwsberichten

17-10-2005
Verkeersgedrag in de omgeving van basisscholen

Verkeersgedrag in de omgeving van basisscholen

Waarom deze actie?
Evenals vorig schooljaar rond deze tijd, willen scholen en gemeente de aandacht vragen voor verkeersveiligheid in de omgeving van de basisscholen. De meeste basisscholen liggen in 30 km/u-zones die in beginsel verkeersveilig zijn ingericht. Het gevoel van verkeersonveiligheid is hiermee echter niet geheel weggenomen. Het verkeersgedrag van de weggebruikers maakt dat in school- en woonomgeving geregeld verkeersonveilige situaties ontstaan. Ook de ouders die hun kind(eren) naar school brengen, dragen hieraan bij.

Waarom dit persbericht?
Het is onze gezamenlijke bedoeling om de verkeersveiligheid in de schoolomgeving te verbeteren. Hiervoor wordt een beroep gedaan op uw eigen verantwoordelijkheid t.a.v. veilig verkeersgedrag.

Wat gaat u ervan merken?
Alle ouders van leerlingen hebben een brief ontvangen waarin ze opgeroepen worden om mee te werken aan een verkeersveilige schoolomgeving. Voor ouders en omwonenden is het van belang te weten dat m.i.v. maandag 24 oktober de politie en Stichting Veiligheid en Toezicht extra zal surveilleren rondom de scholen en indien nodig bekeuringen uit zal schrijven.

Extra snelheidscontroles Parallelweg
Al enige tijd is het Regionale Verkeershandhavingsteam in ons dorp actief met het houden van snelheidscontroles. Resultaat hiervan is dat op verschillende wegen de gemiddelde snelheid is gedaald, wat een positieve invloed heeft op de verkeersveiligheid. Bij hoge uitzondering zal het Verkeershandhavingsteam de komende periode niet alleen op de hoofdwegen, maar ook op de Parallelweg controleren. Deze straat is ingericht als een 30 km/u-zone en wordt veelvuldig gebruikt door schoolkinderen. Desondanks wordt er nog door teveel automobilisten te hard gereden. Voor de gemeente is dit reden om het Verkeershandhavingsteam te vragen om extra controles.

Belangrijk bij deze actie is dat alle weggebruikers hun verantwoordelijkheid nemen.

Want met uw hulp kunnen alle kinderen veilig naar school!