Gemeente Son en Breugel


Komt u ook in aanmerking voor een tegemoetkoming?

De Gemeente Son en Breugel kent veel tegemoetkomingen voor mensen met een minimum inkomen. Maar ook voor mensen die een hoger inkomen hebben. Het maakt niet uit wat voor soort inkomen u heeft: of u nu werkt, een pensioen heeft of een uitkering. De belangrijkste tegemoetkomingen zijn de Bijzondere Bijstand en het Gemeentelijk Sociaal Fonds.
Wat is het Gemeentelijk Sociaal Fonds?
Stel u wilt:

* Een abonnement op de krant,

* of een abonnement op het zwembad,

* of een museumjaarkaart,

* of een lidmaatschap van de bibliotheek

* of uw kind wil lid worden van de voetbalclub of naar muziekles..

Het zijn zo maar wat voorbeelden van sociale, culturele en sportieve activiteiten. Als u een lager inkomen heeft kunt u een abonnement of de contributie voor een lidmaatschap misschien niet betalen. Het Gemeentelijk Sociaal Fonds biedt dan uitkomst. Op grond van het Gemeentelijk Sociaal Fonds kunnen inwoners van Son en Breugel jaarlijks een vergoeding krijgen voor sociale, culturele en sportieve activiteiten van maximaal 123,-- per persoon plus één keer 123,- voor het hele huishouden. De vergoeding voor het hele huishouden is alleen voor de kosten van een abonnement op de krant. Er zijn wel een paar voorwaarden. Bij de gemeente kunt u een folder opvragen, waarin u kunt lezen wie een vergoeding kan krijgen en waarvoor. Voor wie?
Het Gemeentelijk Sociaal Fonds is bedoeld voor mensen met een laag inkomen. U komt in aanmerking voor een vergoeding als uw netto maandinkomen al minimaal 1 jaar niet hoger is dan hieronder genoemde bedragen: Vanaf 1 mei 2005 gelden de volgende inkomensgrenzen netto per maand:

* alleenstaanden 934,--

* alleenstaande ouders 1.154,--

* gehuwden en samenwonenden 1.264,--

De inkomensgrenzen zijn zonder vakantietoeslag en afgerond.

Vergoeding van contributies en abonnementen
Het Gemeentelijk Sociaal Fonds vergoedt alleen de kosten van contributies en abonnementen. De volgende kosten worden dus niet vergoed:

* kosten van sportkleding en schoenen

* kosten van materialen

* reiskosten

* kosten van losse kaartjes voor sport- of andere evenementen

Hoe vraagt u een vergoeding aan?
U kunt een aanvraag voor een vergoeding op grond van het Gemeentelijk Sociaal Fonds indienen bij de publieksbalie in de hal van het gemeentehuis op maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 12.30 uur en op donderdag van 14.00 uur tot 19.30 uur Als u een aanvraag indient moet u kunnen bewijzen dat u de kosten waarvoor u een vergoeding vraagt ook daadwerkelijk heeft gemaakt. Neem daarvoor een bewijs van betaling mee zoals een bankafschrift of een lidmaatschapskaart. Wat als u eerst meer wilt weten?
Wilt u meer weten over het Gemeentelijk Sociaal Fonds, neem dan contact op met de publieksbalie in de hal van het gemeentehuis, telefoon 491 491. U kunt natuurlijk ook even langskomen.