Persberichten maandag 17 oktober

's-Hertogenbosch 17-10-2005

Jongens proberen vrouw van tas te beroven

's-Hertogenbosch - Zondagmiddag rond 18.00 uur fietste een 79-jarige vrouw over het Kruiskamppad in 's-Hertogenbosch in de richting van de Gemeint in Vlijmen. Bij de fietsbrug spring een jongen voor haar fiets die geld eiste en haar tas. Een tweede jongen stond erbij. De vrouw begon hard te gillen en op dat moment kwam er net twee fietsers aanrijden. Toen de jongen toch de tas van de vrouw probeerde te pakken, kwam de vrouw ten val. Hierdoor liep de vrouw een flinke buil op haar hoofd op. De twee jongens hebben zich uit de voeten gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot beroving.

Negen bekeuring bij verlichtingscontrole

Drunen - Zondagavond is op de Admiraalsweg in Drunen een verlichtingscontrole gehouden. Totaal negen bekeuring werden uitgeschreven omdat de verlichting niet in orde was.

Fietser gewond bij aanrijding

's-Hertogenbosch - Maandagmorgen is een 43-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch bij een aanrijding gewond geraakt. De vrouw fietste over de Klokkenlaan. Op de kruising met de Eerste Morgendreef in 's-Hertogenbosch kwam ze in aanrijding met een auto, bestuurd door een 62-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch. De fietsster is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch.

Melkslang aangetroffen

Drunen - Afgelopen vrijdag is in een tuin achter een woning aan de Elzenstraat in Drunen een slang aangetroffen. Nadat de slang gevangen was, bleek het een zogenaamde melkslang te zijn. Melkslangen zijn voor de mens niet gevaarlijke wurgslangen. De beest is ondergebracht bij een reptielenhouder.

Te veel gedronken

Sint Michielsgestel - Zondagavond werd een opstootje gemeld op de Esscheweg in Sint Michielsgestel. Bij dat opstootje was een bestuurder van een auto, een 32-jarige man uit die plaats betrokken. Deze man bleek echter te veel te hebben gedronken om met een auto te mogen rijden. Hiervoor is hij bekeurd. Naast de bekeuring kreeg hij een rijverbod van 11 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Naar het opstootje wordt een nader onderzoek ingesteld door de politie.

Meisje zwaar gewond bij ongeval

Schijndel - Maandagmiddag is een 12-jarig meisje uit Schijndel bij een aanrijding zwaar gewond geraakt. Het meisje fietste vanaf de Bunderstraat in Schijndel de Hoofdstraat in. Op de kruising werd ze aangereden door een voor haar van links komende bestelauto. Na het ongeval reed de bestuurder van de bestelauto door. Een getuige van het ongeval zette zijn auto midden op de weg stil, doch de bestelauto reed hem voorbij. Door de getuige werden het kenteken en het merk van de auto genoteerd. De bemanning van de traumahelikopter assisteerde bij het stabiliseren van het slachtoffertje. Het meisje is vervolgens per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. De politie stelt een onderzoek in naar de veroorzaker van het ongeval.

Jongeren aangehouden voor vernielingen

Uden - zondagavond zijn drie jongeren van 15 en 16 jaar uit Uden aangehouden Ze worden ervan verdacht bij een bedrijf aan de Loopkant in Uden vernieling te hebben gepleegd. Tegen de drie is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze heengezonden.

Rijden onder invloed

Uden - In de nacht van zondag op maandag, even voor 01.30 uur, werd op de Peerke Verkuijlenstraat in Uden een 42-jarige vrouw uit die plaats bekeurd. Ze reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze ook een rijverbod van 1 uur.
-----
Oss - Zondagavond, even na 20.00 uur, werd een 60-jarige snorfietser uit Oss op de Hertogensingel in Oss voor hetzelfde feit bekeurd. Hij kreeg een rijverbod van 1 uur.

Vrouw bekeurd voor belediging

Oss - In de nacht van zondag op maandag werden twee personen die op een bromfiets reden over de Dr. Saal van Zwamenbergsingel in Oss bekeurd omdat ze zonder helmreden. Een 21-jarige vrouw uit Oss beledigde daarbij de politiemensen, waarop ze ook daarvoor een bekeuring kreeg.

Jongen aangehouden voor bedreiging

Vinkel - In de nacht van zondag op maandag even na 02.00 uur, was er een opstootje op de Brugstraat in Vinkel. In verband hiermee hield de portier van een horecagelegenheid aan die straat de deur gesloten, zodat de bezoekers die binnen waren niet bij het opstootje betrokken raakte. Een 16-jarige jongen uit Teeffelen was het hier niet mee eens en bedreigde de portier. Hierop is de jongen door de portier aangehouden en overgedragen aan de politie. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.