Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (17/10)

OOSTERHOUT NB, 17 oktober 2005

Onder invloed van de drugs: auto over de kop

OOSTERHOUT: Een 30-jarige Oosterhouter raakte in de nacht van zondag 16 oktober op maandag 17 oktober licht gewond bij een eenzijdig ongeval. Het ongeluk gebeurde rond 01.10 uur op de Kreeksluisweg. Aan de hand van de sporen en de verklaring van de verdachte, maakt de politie op dat hij met zijn personenauto vanuit Raamsdonksveer kwam. In de bocht verloor hij de macht over het stuur en is hij over de middengeleider gevlogen. Daarbij raakte hij een lantaarnpaal en een verkeersbord. De personenauto kwam op het midden van de rijbaan op zijn kop terecht. De verdachte vertelde dat hij diverse soorten verdovende middelen had gebruikt. Om die reden is van de man een bloedproef afgenomen.
Het laboratorium van het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt het bloedmonster op sporen van drugs. De verdachte raakte bij het ongeval licht gewond en is aan een aantal schaafwonden behandeld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Vissen gestolen uit vijver

RAAMSDONKSVEER: Een 55-jarige inwoner van Raamsdonksveer deed bij de politie aangifte van diefstal van vissen uit zijn vijver. Hij vertelde dat het nu de vierde keer was dat zijn vissen gestolen werden. Naar aanleiding van eerdere diefstallen legde hij staalmatten over het wateroppervlak van de vijver. Zondagochtend 16 oktober 2005 omstreeks 09.00 uur zag de gedupeerde dat de staalmatten omgebogen waren. Uit de vijver waren circa 75 voorntjes gestolen. De politie nam een aangifte op en stelt een nader onderzoek in.

Agenten betrappen dronken automobilist

RAAMSDONK: In de nacht van zondag 16 oktober op maandag 17 oktober controleerde de politie op de Heemraadsingel de bestuurder van een personenauto. Dat gebeurde rond 03.10 uur. De 20-jarige Raamsdonker had alcohol gedronken en moest mee naar het politiebureau. De ademanalyse-apparatuur gaf een uitslag van 450 ug/l. De agenten maakten proces-verbaal tegen de man op. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 5 uren opgelegd. De verdachte is om 02.00 uur weer in vrijheid gesteld.

Politie onderzoek inbraken

WAALWIJK: Sieraden en een paar portemonnees verdwenen bij een woninginbraak aan het Europaplein. De inbraak werd gepleegd tussen zaterdag 15 oktober 2005 18.00 uur en zondag 16 oktober 2005 13.00 uur. Uit het sporenbeeld blijkt dat de nog onbekende dader binnenkwam via een bovenlichtje, dat geforceerd werd. De politie nam een aangifte op, stelde een buurtonderzoek in en liet de technische recherche achtergebleven dadersporen veilig stellen.

DONGEN: Via een WC-raampje werd er ingebroken in een woning aan de Gasthuisstraat in Dongen. De gehele woning werd doorzocht en vermoedelijk is er niets ontvreemd. De bewoners waren echter op vakantie en moeten daar binnenkort uitsluitsel over geven. De inbraak werd op zondagavond 16 oktober rond 18.20 uur ontdekt.

OOSTERHOUT: Het afgelopen weekend is er ingebroken in een bedrijf aan de Rederijweg. De inbraak werd maandagochtend 17oktober ontdekt. De buit bestond uit computers, laptops en een beamer. De technische recherche stelde vast dat een raam van het bedrijfspand was opengebroken om binnen te komen.

KAATSHEUVEL: Tussen zaterdag 15 oktober 18.00 uur en maandag 17 oktober 07.30 uur is er ingebroken in een winkelpand aan de Hoofdstraat. De nog onbekende daders maakten het alarm onklaar en kraakten de aanwezige kluis. In de kluis zat een paar duizend euro.

RIJEN: Vanuit een Rijense sportgelegenheid verdwenen twee LCD-televisieschermen bij een inbraak. De inbraak werd gepleegd op maandag 17 oktober rond 01.50 uur, nadat er een ruit vernield was om binnen te komen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer