MinVenW: Persuitnodiging: VenW en VROM leggen oor te luisteren

Ministerie venw

http://www.minvenw.nl

Het projectbureau van de evaluatie van het Schipholbeleid bezoekt deze week indieners van verbetervoorstellen in het kader van de evaluatie van de Schipholwet. De reden van deze bezoeken is om ter plekke een beeld te krijgen van de overlast en de achtergronden van de verbetervoorstellen. Indieners van verbetervoorstellen in de gehele regio rond Schiphol worden bezocht. Ook zal het projectbureau overnachten in gebieden waar geklaagd wordt over slaapverstoring.

Evaluatie Schipholbeleid
Op dit moment wordt het beleid, dat vanaf 2003 van kracht is, geëvalueerd. Het kabinet wil toetsen of het beleid in de praktijk effectief is en of verbeteringen mogelijk zijn. Daarom heeft tot 1 juli jongstleden iedereen de kans gehad om voorstellen voor verbetering van het beleid in te dienen. Hiervan hebben meer dan 130 indieners gebruik gemaakt. Zij hebben ruim 600 verbetervoorstellen ingediend.

Programma
Op dinsdag 18 oktober bezoeken de medewerkers van het projectbureau de regio Castricum/Uitgeest en overnachten zij ter plekke om de effecten van het vliegverkeer in de nacht te ervaren.

Gedurende de dag bezoeken leden van het projectteam de indieners van verbetervoorstellen. Zo wordt onder meer een bezoek gebracht aan de Algemene Bewoners en eigenaren Vereniging in Uitgeest (V00036) en een individuele indiener in Aalsmeer (V00131). De V-nummers komen overeen met de nummers van de verbetervoorstellen. De inhoud van deze voorstellen is te zien op de website www.evaluatieschipholbeleid.nl.

Vanaf 21.00 uur zijn de medewerkers van het projectbureau in Castricum aanwezig waar zij met een aantal wethouders en bewonersvertegenwoordigers van gedachten zullen wisselen over de verbetervoorstellen.

Perspectief
Het gebruik van de start- en landingsbanen en de routes is vaak afhankelijk van het weer. We hopen dat tijdens de bezoeken de vliegroutes op de plek die we bezoeken in gebruik zijn, zodat we de effecten kunnen zien. Of dat zo is, is niet zeker. Informatie over het actuele gebruik van de banen en vliegroutes kunt u vinden op www.crosinfo.nl of via het projectbureau voor de evaluatie 070-3517070.

Voor meer informatie (over tijdstip en locatie) kunt u contact opnemen met het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, afdeling persvoorlichting:

Hendrik Dek : 070 -3517794
Jos Hermsen: 070 -3511020