Frits Hendrikx pr/pa adviseur Zwitserleven

Zwitserleven

Amstelveen, 17 oktober 2005

Frits Hendrikx is per 1 oktober in dienst getreden bij Zwitserleven als adviseur public relations & public affairs.

Hendrikx (38) komt van Citigate First Financial, communicatieadviesbureau voor financiële communicatie en corporate communicatie, waar hij 8 jaar werkzaam was als consultant. Daarvoor werkte hij ruim 3 jaar als eindredacteur voor het beleggerweekblad Beursplein 5.

Hendrikx studeerde politicologie aan de Rijksuniversiteit Leiden met als specialisatie internationale betrekkingen en journalistiek aan de Academie voor de Journalistiek in Tilburg, met als afstudeerrichting schrijvende pers.

Profiel Zwitserleven:
Zwitserleven heeft als missie om elke Nederlander het Zwitserleven Gevoel te geven: mensen in staat te stellen om financieel onbezorgd van later te kunnen genieten. De levensverzekeraar, gevestigd in Amstelveen, bestaat in Nederland al sinds 1901 en heeft ongeveer 750 medewerkers in dienst. Zwitserleven is de Nederlandse vestiging van het Swiss Life Concern, een internationale pensioenverzekeraar. Het concern beschikt over een wereldwijde netwerkstructuur waardoor Swiss Life, en dus ook Zwitserleven, internationale ondernemingen kan ondersteunen. In 2004 realiseerde Zwitserleven een premie-inkomen van
1,282miljard euro en een nettowinst van 100 miljoen euro. Daarmee behoort Zwitserleven ook in Nederland tot de top-10.