Ingezonden persbericht


Persbericht

17 oktober 2005

Sony Ericsson breidt de Walkman Phone(TM) familie uit met de eerste UMTS music phone
- W900i biedt naast een volwaardige music player ook mobiel breedband - Badhoevedorp - Vandaag voegt Sony Ericsson de eerste UMTS telefoon toe aan haar serie van music phones. Daarmee komt het totaal aantal leden van de Walkman(TM) Phone familie op 3 stuks. De W900i is tegelijkertijd een volwaardige music player en een digitale camera van hoge kwaliteit, die bovendien in staat is supersnel verschillende typen bestanden (muziek, video's en graphics) te downloaden. De W900i volgt de zeer succesvolle wereldwijde productintroductie van de eerste Walkman(TM) Phone, de W800i. De eerder aangekondigde W550i staat ook op het punt om op de markt te komen en zo wordt een serie producten in de Walkman(TM) Phone range beschikbaar die aan verschillende behoeftes in muziek en prijs voldoet.

De W900i maakt het mogelijk om heel eenvoudig muziek te importeren, over te brengen, af te spelen en te managen van de verschillende over-the-air (OTA) muziek download services van operators. Zo kunnen nummers onderweg direct worden gedownload op de telefoon of anders via een pc als tracks worden gekopieerd van de eigen cd-collectie.

"De W900i zal evenals de rest van de Walkman(TM) Phone familie een nieuwe lifestyle trend inzetten waarin mensen onderweg door middel van één enkel toestel kunnen genieten van fantastische muziek- en videokwaliteit en mobiel internet," zegt Eric Rikken, Head of Marketing Benelux. "De eerste UMTS Walkman(TM) Phone biedt een combinatie van hoge downloadsnelheden, een fantastische geluids¬kwaliteit en super heldere video opnames en playback van 30 frames per seconde. Dit alles in één eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel. De W900i is niet alleen aantrekkelijk vanwege de walkman functie. Maar ook de fantastische communicatiemogelijkheden en de mulimedia, imaging en messaging functies zullen mensen die een echt multi-media toestel willen hebben aanspreken.

Muziekoverdracht en downloads

Een van de meest aantrekkelijke eigenschappen van de W900i is de eenvoud van het importeren, overdragen, afspelen en managen van muziekbestanden. Tracks kunnen op verschillende manieren worden geïmporteerd, namelijk via OTA download services van operators alsook via de pc.

Het overbrengen van digitale muziekbestanden vanaf een pc werkt met een simpele 'drag and drop' techniek. De W900i werkt bovendien ook met content die door de gebruiker met vooraanstaande music management softwarepakketten is gekopieerd. Dit is vooral erg handig voor consumenten die al een digitale music player in hun bezit hebben en die nummers van hun eigen cd-collectie naar de W900i willen exporteren.

Met de bijgeleverde Disc2Phone software kan muziek van audio cd's en van muziekverzamelingen die op de pc opgeslagen staan makkelijk worden overgezet. De muziek kan in de vorm van playlists overgebracht worden en heeft een leuke, gebruiksvriendelijke shuffle functie. Het grote interne geheugen van 470 MB heeft ruimte voor zo'n 230 nummers. Maar de opslagcapaciteit kan makkelijk worden uitgebreid door een Memory stick PRO Duo te gebruiken. Deze zijn momenteel beschikbaar tot 2GB, oftewel zo'n 1.000 nummers. De muziekbestanden kunnen in alle gangbare formaten worden opgeslagen: MP3, AAC of AAC+, MIDI, WAV en XMF.

Functionaliteit en ontwerp

Multitasking tussen de vele verschillende functies wordt makkelijk gemaakt door het veelzijdige swivel design. Deze extra functies maken de W900i aantrekkelijker dan 'normale' music players. Met de direct music button kan de walkman bediend worden en kan door de playlists heengelopen worden en artiesten of specifieke nummers gekozen worden. Je hoeft nu nooit meer een telefoontje te missen als je muziek aan het luisteren bent. Als je een telefoontje binnenkrijgt, wordt het nummer dat speelt op pauze gezet en hoor je de ringtone.

De telefoon draait heel gemakkelijk open als je de telefoon licht aanraakt en zo krijg je de grote keypad te zien. Bijna alle functies kan je ook met de telefoon gesloten gebruiken, zo kan je berichten lezen en muziek selecteren met de telefoon in gesloten stand.

Imaging en multimedia

Maar de W900i is meer dan alleen een volwaardige music player. Het is ook een geavanceerd imaging en multimedia toestel met mobiele breedband snelheden en met gemakkelijke en snel reagerende browsing mogelijkheden. Bovendien heeft de W900i een groot 2,2 inch QVGA 262k scherm, een van de meest heldere voor mobiele telefoons.

De 2.0 megapixel camera met autofocus en een LED picture light is ideaal om onbetaalbare momenten vast te leggen. Dankzij het dual front design van Sony Ericsson waarbij je de camera horizontaal en met beide handen vasthoudt, heb je maximale stabiliteit. Met de camera kan je ook video filmpjes maken tot 30 frames per seconde. Dit is het dubbele van wat de meeste conventionele telefoons met camera hebben en staat gelijk aan de minimale playback kwaliteit van televisie.

Met de bijgeleverde Adobe PC software kunnen foto's en video's makkelijk naar een pc worden overgedragen wanneer de telefoon verbonden is met de snelle USB verbinding. Vanaf de pc kunnen ze bewerkt, geprint en uitgewisseld worden dankzij de gebruiksvriendelijke en krachtige Adobe software; video's kunnen afgespeeld worden met de Apple QuickTime Player.

De W900i maakt optimaal gebruik van de entertainment opties die door UMTS mogelijk worden gemaakt. Zo is het browsen en dowloaden van video's, games, geluid en graphics erg gemakkelijk en snel. Er wordt het uiterste van de high-performance 3D Java gaming engine gevergd met Asphalt Urban GT 3D van Gameloft die standaard op de telefoon zit. In deze game ervaren spelers een extreme race-sensatie achter het stuur van ultieme sportwagens.

Accessoires

De W900i is de eerste telefoon van Sony Ericsson die geleverd wordt met een Stereo Portable Handsfree HPM-80 met afstandsbediening, waarmee de gebruiker de walkman kan bedienen zonder het toestel uit zijn zak te halen. Een USB-kabel en de Disc2Phone pc software waarmee muziek files mee overgebracht en gemanaged kunnen worden, worden ook meegeleverd in de doos.

De W900i is beschikbaar is de kleuren zwart en wit en is vanaf het vierde kwartaal van 2005 beschikbaar. De adviesverkoopprijs is EUR 659,-.

Imaging en messaging

2.0 megapixel camera met autofocus

Video call camera

Digitale still camera user interface

8 x digitale zoom

LED picture light

240 x 320 pixel QVGA TFT display

2.2" 262K kleuren display

Video opnames and full screen playback

Adobe Photoshop Starter Edition 2.0

Apple QuickTime Player for PC

SMS en MMS

Instant Messaging

Push e-mail

Entertainment

Video Call

PlayNow(TM) ringtones en games

Walkman® player (MP3/AAC/AAC+)

Stereo Portable Handsfree met afstandsbediening (3.5mm jack)

40 polyphone tones

Java J2ME(TM) en hardware Accelerator

Embedded Java games:

Asphalt Urban GT 3d van Gameloft

Power Ball Arcade in 3D

QuadraPop in 2D

MegaBass(TM)

Macromedia® Flash Lite(TM)

VideoDJ(TM)

PhotoDJ(TM)

Disc2Phone pc software

PlayNow(TM) ringtones en games

Horizontal full screen games

FM Radio

Connectivity

Sync ML.

HTML browser

BluetoothTM en infrarood

PC Suite

Meegeleverde USB--kabel

USB mass storage

Memory Stick(TM) PRO Duo slot

Externe antenne verbinding

Sony Ericsson Mobile Communications ontwikkelt veelzijdige mobiele telefoons, accessoires, PC-kaarten en M2M oplossingen voor de wereldwijde communicatiemarkt. Het bedrijf is in 2001 opgezet als een joint venture door Ericsson en Sony. Het hoofdkwartier bevindt zich in London en er werken in totaal 5.000 mensen, onder andere op de verschillende R&D sites in Europa, Japan, China en Amerika.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de internetsite (www.SonyEricsson.com/nl) of u kunt contact opnemen met het Call Center (0900-8998318). Dit nummer is bereikbaar van maandag t/m vrijdag, van 08.30 uur tot 18.00 uur en kost 10 cent per minuut.

Alle Sony Ericsson persberichten en hoge resolutiebeelden zijn te vinden op http://www.sonyericsson.com/organisatie.

NOOT VOOR DE REDACTIE (

Ingezonden persbericht