Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (17/10)

BERGEN OP ZOOM, 17 oktober 2005

Binnenbrand
BERGEN OP ZOOM: De brandweer heeft maandagmiddag een brand geblust die was ontstaan in een woning aan de Jan Dercksstraat. In het appartementencomplex ontstond brand op de eerste verdieping. Daardoor ontwikkelde zich veel rook waardoor bewoners van de bovenstaande twee verdiepingen niet makkelijk meer hun huis konden verlaten. Met hulp van de politie konden deze bewoners hun huis via de achterzijde weer verlaten. De brand is omstreeks 14.00 uur ontstaan. De brandweer heeft nog niet achterhaald wat de oorzaak is van de brand.

Twee minderjarige verdachten aangehouden voor winkeldiefstal BERGEN OP ZOOM: Twee 14-jarige inwoonsters van Bergen op Zoom zijn maandagmiddag door personeel van een groot warenhuis aangehouden nadat zij een winkeldiefstal hadden gepleegd. Het tweetal had ondergoed gestolen ter waarde van Euro 14. Na verhoor zijn zij overgedragen aan hun ouders.

Man aangehouden voor vernieling/baldadigheid
PUTTE: De politie heeft een 20-jarige inwoner van Bergen op Zoom aangehouden voor vernieling/baldadigheid. Politieagenten zagen dat de man zondagavond vanuit een tuin aan de Sint Dionysiusstraat een tweetal planten trok en over de openbare weg mee sleepte. De politie heeft de man aangehouden. Hij verkeerde onder invloed. Na verhoor is hij heengezonden.

Man aangehouden voor huiselijk geweld
ROOSENDAAL: Een 48-jarige inwoner van St Willebrord is zondagavond door de politie aangehouden voor huiselijk geweld. De partner van de man had die avond bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling door de man gepleegd. Het huiselijk geweld heeft plaatsgevonden in Roosendaal. De man is inverzekering gesteld.

Rijden onder invloed
HOEVEN: Een 20-jarige inwoner van Hoeven is zondagavond aangehouden omdat hij teveel had gedronken. De man reed in zijn personenauto over de Bovendonksestraat toen hij door de politie werd gecontroleerd. De man bleek 700 ug/l te blazen waarbij 225 ug/l is toegestaan. Het rijbewijs van de man is direct ingevorderd. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: In een bedrijf aan de Protonweg is zondagnacht ingebroken. Een grote ruit aan de zijkant van het pand werd ingegooid waardoor de daders binnen konden komen. Vanuit het pand is een laptop meegenomen. De politie heeft enkele sporen veiliggesteld die zijn overgedragen voor verder onderzoek aan de technische recherche.

Diefstal van auto
ROOSENDAAL: Vanaf de Televisiestraat is tussen zondagavond 19.00 uur en maandagmorgen 06.00 uur een auto gestolen. De personenauto was van het merk Ford Transit en had de kleur blauw. Hij was voorzien van het kenteken VV-94-ZZ.

Diefstal auto op klaarlichte dag
ROOSENDAAL: Een autodiefstal op klaarlichte dag vond maandagochtend tussen 10.30 en 10.40 uur plaats op de Vijfhuizenberg. De eigenaar van de auto had deze met zijn aanhangwagen aangekoppeld geparkeerd op zijn oprit aan de Vijfhuizenberg. Toen hij na tien minuten terug kwam bleek de auto met aanhangwagen te zijn gestolen. De Volkswagen Golf, kleur rood is voorzien van het kenteken JZ-XT-67. De auto was op het moment van de diefstal niet afgesloten en de autosleutels zaten nog op het kontaktslot.

Auteur: Nicolette Bovenhorst