Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 17 oktober

BREDA, 17 oktober 2005

Collectebus gestolen bij woninginbraak

BREDA: Bij een inbraak in een woning aan de Dinantstraat is een collectebus met daarin 15 euro gestolen. De collectebus was bedoeld voor het inzamelen van geld voor kankerbestrijding. De dieven zijn tussen zaterdagochtend en zondagmiddag binnengekomen door het slot van de voordeur te forceren. De bewoonster merkte zondagmiddag bij thuiskomst dat haar woning is bezocht.

Twee Fransen met drugs aangehouden op A16

BREDA: De politie heeft zondagavond twee Fransmannen (27 en 25 jaar) aangehouden bij een controle op de A16. De twee bleken in het bezit van enkele honderden grammen hennep die zij kort daarvoor in een koffieshop in Breda hebben gekocht. De mannen zijn in verzekering gesteld en na verhoor met een dagvaarding weer vrijgelaten.

Dronken cafebezoekers vernielen ruit

ETTEN-LEUR: Bij een café aan de Oude Bredaseweg heeft de politie zondagnacht twee mannen aangehouden die een ruit van het café hadden vernield. Het gaat om twee inwoners van Etten-Leur (24 en 20 jaar). De mannen werden het café uitgezet, omdat ze vervelend waren tegen het personeel. De jongste besloot buiten een steen te pakken en die door een ruit te gooien. Zowel hij als zijn maat had stevig gedronken en mede daardoor kwam de stenengooier tot zijn daad. Beide mannen werden door medewerkers van het café vastgehouden totdat de politie arriveerde. Na verhoor zijn beide daders heengezonden.

Inbrekers gestoord bij woning Etten-Leur

ETTEN-LEUR: Door de thuiskomst van de bewoners van een woning aan de Triangeldreef in Etten-Leur zijn vermoedelijk vijf inbrekers zondagavond verrast. Het vijftal doorzocht de woning, nadat ze door een openstaand slaapkamerraam op de eerste verdieping naar binnen konden. Toen de bewoners rond 22.30 uur thuiskwamen zagen ze enkele mannen in de huiskamer staan. Een van de bewoners bonsde op de ruit waardoor de mannen er vandoor gingen. De bewoners gingen nog achter de inbrekers aan, maar konden hen niet meer achterhalen. Tijdens de achtervolging liet een van de dieven een Playstation vallen die uit de woning afkomstig is. Of er verder nog iets is gestolen, is op dit moment niet bekend.

Bredase aangehouden met 15 gram heroine

BREDA: Een 53-jarige Bredase is zondagnacht aangehouden in verband met drugsbezit en heling van een gestolen bankpasje. De vrouw reed op de Delpratsingel door een rood verkeerslicht en werd vervolgens door agenten tot stoppen gedwongen. In de auto zagen zij een zakje met circa 15 gram heroïne en een bankpasje met daarop een andere naam liggen. De vrouw is in verzekering gesteld, de auto waarin de vrouw reed wordt nog nader onderzocht op eventuele gestolen goederen. De Bredase zegt het bankpasje gevonden te hebben.

Snelheidscontroles in Breda en Alphen

BREDA: Bij twee snelheidscontroles heeft de politie maandag in totaal 247 automobilisten op de bon geslingerd. Op de Goedentijd in Alphen werden maandagochtend op 886 passanten 120 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km/uur, terwijl 50 km/uur is toegestaan. In Breda op de Konijnenberg gingen maandagmiddag 127 van de 1018 gecontroleerde autobestuurders over de schreef. Hier was 90 km/uur de hoogst gemeten snelheid .

Auteur: Andre van den Hul