Gemeente Papendrecht

Hulp bij invullen aanvraag Toeslagen

Inwoners van Papendrecht die in aanmerking komen voor zorg- en huurtoeslag 2006, kunnen hulp krijgen bij het invullen van de formulieren van de Belastingdienst. Voor het invullen van de Toeslag-formulieren is een jaaropgave 2004 of een laatste loonstrook met daarop het belastbaar

Inkomen benodigd

Vrijdag 14 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur en vrijdag 21 oktober tussen 13.15 en 17.00 uur zijn deskundigen van de FNV Belastingservice in het gemeentehuis aan de Markt 22 aanwezig. Wie hulp wil, moet wel een afspraak maken. Dat is mogelijk op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur via 6418911.

Grond in Oostpolder wordt schoongemaakt

Maandag 10 oktober wordt gestart met schoonmaken van de grond die ter hoogte van de Noordkil/Oostkil is opgeslagen voor verdere verwerking. De grond wordt gescheiden van het asbesthoudend materiaal en vervolgens gefaseerd afgevoerd en hergebruikt binnen de gemeente. Een en ander wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf en onder toezicht van de Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Naar verwachting duren de werkzaamheden een week.

De grond afkomstig uit de bouwput in het centrum bleek meer puin te bevatten dan is toegestaan en werd daarom nabij de rotonde Noordkil/Oostkil afgescheiden door een hekwerk en volgens de wettelijke regels aan nadere inspectie onderworpen. Daarbij bleek zich in het puin stukjes asbestcement te bevinden, maar de concentratie asbest ligt onder de vastgestelde restnorm. Overigens betekent ook het feit dat het cement vaste vorm heeft - en dus geen asbestdeeltjes vrijkomen dat er geen gevaar voor de gezondheid is.

De direct omwonenden van het depot Oostpolder worden hierover schriftelijk geïnformeerd. De medewerkers van de gemeente benadrukken nogmaals dat er geen risico is voor de volksgezondheid.

Gratis compost af te halen op gemeentewerf

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 oktober is op de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan gratis compost af te halen. (Er is 15 ton beschikbaar, maar: op is op.) Compost is te gebruiken als grondverbeteraar en om op te hogen. Geïnteresseerden moeten wel zelf een schep en een zak of emmer meebrengen. De openingstijden van de werf zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdagen is de werf geopend van 13.00 uur tot 15.30 uur. De gemeentewerf is te bereiken via telefoonnummer 078-6418800.

Werkzaamheden in Oostpolder en op Aviolandapad

Onlangs zijn in de Oostpolder de wegen in Noord-, Oost- en Zuidkil geasfalteerd, en wel van school t Kofschip tot de inrit van het tijdelijke MCD-winkelcentrum aan de Oostkil. Naar de winkel is een tijdelijke inrit aangelegd, waardoor de toegang nu niet via de Noordkil maar via de Zuidkil verloopt. Ter plaatse wordt e.e.a. ook op borden aangegeven.

Volgens planning wordt in de week van maandag 17 oktober de Oostkil, tussen het tijdelijk winkelcentrum MCD en de rotonde Oostkil/Noordkil geasfalteerd. Ook wordt dan het deel voor de school dan voorzien van de zogenaamde toplaag.

Verder is onlangs gestart met het aanbrengen van een damwand op het Aviolandapad ter

hoogte van het Merwehoofd. Deze damwand is noodzakelijk om later boombakken en vervolgens natuurlijk de bijbehorende bomen - te kunnen plaatsen.

Afsluitingen

De Badhuisstraat is tussen Weteringsingel en Boomgaardstraat woensdag 19 oktober tussen 6:00 en 16:00 uur gedeeltelijk afgesloten voor verkeer vanwege bouwwerkzaamheden. Het eenrichtingverkeer in de Boomgaardstraat wordt vanwege deze afsluiting tijdelijk opgeheven.

Maandag 17 oktober 2005 is vanwege asfalteringswerkzaamheden de Veerweg ter hoogte van de P.C. Hooftlaan afgesloten voor alle verkeer. Omleidingen worden ter plaatse aangegeven. (Ook de hulpdiensten worden tijdig op de hoogte gebracht.)