Gemeente Papendrecht

Nieuw VVD-raadslid Korteland geïnstalleerd

Richard Korteland is maandagavond 10 oktober geïnstalleerd als nieuw Papendrechts raadslid voor de VVD. Hij is de opvolger van Victor Onvlee. Korteland is geboren op 21 mei 1979 in Dordrecht, maar woont al zijn hele leven in Papendrecht. Hij volgde de middelbare school op De Lage Waard in Papendrecht en studeerde accountancy in Rotterdam. Thans werkt hij bij een accountantskantoor. Richard is sinds 1998 actief lid van de VVD en bekleedt sinds 2001 diverse (bestuurlijke) functies voor de VVD afdeling Papendrecht. Verder is hij sinds 2004 lid van het dagelijks bestuur van de VVD Kamercentrale Dordrecht en als zodanig houdt hij zich bezig met doelgroepenbeleid.

Behandeling kunstwerken voormalig museum De Rietgors gestart

Een aantal specialisten is in opdracht van de gemeente Papendrecht begonnen met het treffen van conserveringsmaatregelen op enkele kunstwerken uit de collectie Luigies die is opgeslagen in het depot van het voormalige museum De Rietgors. De collectie is in bezit van de gemeente na schenking door wijlen de heer Luigies.

De behandeling vindt zoveel mogelijk plaats in de ruimten rond het depot. Enkele schilderijen en tekeningen die ter plekke niet goed konden worden behandeld, zijn meegenomen naar speciale daarvoor bestemde ateliers. De kunstwerken worden uitgelijst, gereinigd en opnieuw ingelijst.

In het depot zelf worden eerst de vloer en het onderste gedeelte van de muren grondig schoongemaakt. Vervolgens wordt de ruimte zodanig aangepast dat betere ventilatie en luchtcirculatie mogelijk is. Om dat constant te controleren wordt verder een thermohygrograaf geplaatst. Naar verwachting heeft het bedrijf (A. Mak B.V.) vijf werkdagen nodig.

Hulp bij invullen aanvraag Toeslagen

Inwoners van Papendrecht die in aanmerking komen voor zorg- en huurtoeslag 2006, kunnen hulp krijgen bij het invullen van de formulieren van de Belastingdienst. Voor het invullen van de Toeslag-formulieren is een jaaropgave 2004 of een laatste loonstrook met daarop het belastbaar

Inkomen benodigd

Vrijdag 14 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur en vrijdag 21 oktober tussen 13.15 en 17.00 uur zijn deskundigen van de FNV Belastingservice in het gemeentehuis aan de Markt 22 aanwezig. Wie hulp wil, moet wel een afspraak maken. Dat is mogelijk op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur via 6418911.

Gratis compost af te halen op gemeentewerf

Van maandag 17 tot en met vrijdag 21 oktober is op de gemeentewerf aan de Willem Dreeslaan gratis compost af te halen. (Er is 15 ton beschikbaar, maar: op is op.) Compost is te gebruiken als grondverbeteraar en om op te hogen. Geïnteresseerden moeten wel zelf een schep en een zak of emmer meebrengen. De openingstijden van de werf zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdagen is de werf geopend van 13.00 uur tot 15.30 uur. De gemeentewerf is te bereiken via telefoonnummer 078-6418800.