2e persbericht van maandag 17 oktober 2005

Eindhoven 17-10-2005 - Berichten uit de regio

Helmond: Grondkabel gestolen

Vanaf een bouwterrein aan de Medevoort is tussen vrijdag 17.30 uur en maandag 6.00 uur ruim 700 meter grondkabel gestolen. De kabel heeft een waarde van ruim 1.200 euro. Hoe de dader op het terrein is gekomen is nog onduidelijk.

Bladel: Fietster zwaar gewond

Op de Dorpsstraat is maandag rond 15.10 uur een vrouw van 39 jaar uit Casteren zwaar gewond geraakt. De vrouw fietste over de eerdergenoemde straat toen twee honden uit een oprit kwamen rennen en tegen haar voorwiel aanliepen. De vrouw viel hierdoor en is met hersenletsel overgebracht naar het MMC in Veldhoven.

Oirschot / Valkenswaard: Man opgepakt na doorrijden na aanrijding

In een bedrijf in Valkenswaard is maandag rond 12.00 uur een man van 40 jaar (woonplaats onbekend) aangehouden na een onderzoek van de politie. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding zondagavond rond 20.30 uur op de A58 onder Oirschot. Getuigen verklaarden overigens dat de man voor het ongeval met hoge snelheid en inhalend onder meer over de vluchtstrook over de A58 zou hebben gereden.

De bestuurder zou zondagavond richting Tilburg zijn gereden en een 56-jarige automobilist uit Zundert rechts hebben proberen in te halen. Hierbij botste hij tegen de auto van de man uit Zundert, waardoor deze vervolgens tegen de auto van een 52-jarige automobilist uit Rotterdam botste. De verdachte is na de aanrijding doorgereden. De politie reageerde meteen alert en verspreide het signalement van de auto van de verdachte bij de aangrenzende politiekorpsen. Een agent van Politie Midden en West Brabant, die zondagavond bij een aanrijding in Tilburg stond, zag een beschadigde auto langskomen die aan het signalement voldeed. Hij zag kans het kenteken te noteren en door te geven aan de politie in Zuidoost Brabant, die op deze manier de verdachte wist op te sporen. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Veldhoven: Snelheidscontrole

Maandagochtend zijn bij een snelheidscontrole op de Dorpstraat 55 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 8.45 en 11.00 uur zijn 493 voertuigen gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. Toegestaan is 50 km/u.