Gemeente Zaanstad

B&W besluiten week 41 nood(drink)water en andere besluiten... 17-10-2005
Informatiecentrum
Het college van B&W geeft opdracht het nieuwe informatiecentrum Inverdan tijdelijk in twee ruimtes van het eerste paviljoen, gerekend vanaf de Provincialeweg, op de Gedempte Gracht te vestigen. In tegenstelling tot de eerder gekozen locatie, in de voet van de Saentoren, ligt het nieuwe informatiecentrum straks goed in de loop en in een drukbezocht winkelgebied. Het definitieve voorstel voor de inrichting en het gebruik van het nieuwe informatiecentrum waarbij wordt gewerkt aan een oplossing binnen het beschikbare budget, wordt nog voorgelegd aan het college van B&W.

Draaiboek nood(drink)water
Het college van burgemeester en wethouders heeft een nieuw onderdeel toegevoegd aan het gemeentelijk rampenplan: het `draaiboek distributie (nood)drinkwater'. Dit draaiboek wordt opgenomen in het deelplan `Voorzien in primaire levensbehoeften'.

Het draaiboek regelt hoe en waar nooddrinkwater (voor consumptie) en noodwater (voor toilet, wassen enz.) aan de bevolking worden versterkt wanneer, door welke oorzaak dan ook, de reguliere drinkwatervoorziening voor langere tijd uitvalt. Dit gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met het waterleidingbedrijf. De gemeente organiseert de distributie en zorgt voor voorlichting aan de bevolking. De distributie (uitdelen van drinkwater) gebeurt op uitdeelpunten. De circa 60 locaties die bij verkiezingen als stembureau dienst doen, fungeren als uitdeelpunt. Dit zijn voor de burger bekende plekken. Bovendien kan de gemeente voor deze plaatsen snel en eenvoudig de lijsten met inwoners uitdraaien.

De 60.000e woning in Zaanstad komt in zicht
Het college van B&W heeft ingestemd met de tussenrapportage "Woningbouwlocaties Zaanstad". Deze rapportage wordt twee maal per jaar gemaakt en geeft een overzicht van alle in ontwikkeling zijnde en geplande woningbouwlocaties in Zaanstad. Verwacht wordt dat dit jaar uiteindelijk 958 woningen gerealiseerd gaan worden. Dit betekent dat in het najaar de 60.000e woning in Zaanstad kan worden verwacht.

Gemeente verkoopt stuk grond aan de NUON
Zaanstad heeft grond verkocht aan de NUON. Het gaat hierbij om een strook van 885 vierkante meter tussen de Zaan en de eigendommen van het NUON aan de Westzijde te Zaandam (voormalig Gasfabriekterrein). De verkoop van deze strook levert de gemeente EUR 44.250,= op. In deze strook bevinden zich voornamelijk de beschoeiing van het voormalige Gasfabriekterrein en enige kabels en leidingen. Het bedrag zal ten gunste van het Grondbedrijf worden gebracht. Het college stuurt het besluit ter kennisneming aan de Raad.

B&W besloot verder:
In te stemmen met de herbenoeming van de heer P. de Jong als lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Zwembaden Zaanstad met ingang van 16 mei 2005.
Inzake een verzoek Wet Openbaarheid Bestuur van Zaanstad Transparant.

Bijgewerkt op 17-10-2005