Gemeente Hellendoorn


opfriscursus verkeersregels

Het blijkt dat bij veel automobilisten de kennis van de verkeersregels met de jaren weg zakt. Toch is het belangrijk deze kennis op peil te houden. Een deel van alle ongelukken gebeurd namelijk omdat de verkeersdeelnemers onbewust de verkeersregels niet naleven.

Om deze reden bieden wij een gratis opfriscursus verkeersregels aan. In 1,5 tot 2 uur zult u van de belangrijkste wijzigingen van de verkeersregels op de hoogte gebracht worden. Uiteraard komen ook niet gewijzigde regels aan de orde en is er gelegenheid tot het stellen van vragen of om de discussie aan te gaan. De cursus wordt gehouden op maandagavond 17 oktober 2005.

Is het dan zo belangrijk om te investeren in verkeersveiligheid? Jazeker, voor uw beeldvorming: in de Gemeente Hellendoorn vinden jaarlijks ± 4.000 ongelukken plaats. Hierbij overlijden 2 mensen, moeten er 40 voor behandeling naar het ziekenhuis en lopen 350 mensen minder ernstig letsel op.

Als u wilt u meedoen of meer informatie wilt hebben kunt u bellen met het loket Wegen, Groen en Afval, telefoonnummer 0548-630215 of per e-mail op wga@hellendoorn.nl . Bij opgave wordt u vertelt waar de cursus wordt gegeven.