Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Gratis softwarekennis voor MKB

27 september 2005
Het Software Engineering onderzoeksprogramma JACQUARD gaat in november tien kennisvouchers uitdelen. Met deze zogeheten Software Engineering Vouchers kan een ondernemer uit het Midden- en Klein Bedrijf 'kennis inkopen' bij een universiteit. De voucher is 7.500 euro waard.

In de week van 17 tot 23 oktober kan iedere ondernemer uit het Midden- en Kleinbedrijf een softwarevraagstuk voorleggen aan de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO).

De kennisvraag moet gaan over bestaande softwaretechnologie voor producten, processen of diensten. De ICT-vraag moet zo concreet zijn, dat de ondernemer de verkregen kennis daadwerkelijk kan gebruiken voor vernieuwing van zijn productieproces.

Met een Software Engineering Voucher ter waarde van 7.500 euro kan de MKB-ondernemer zijn onderzoeksvraag uitzetten bij een universiteit. De afstand van kennis naar kunde wordt zo verkleind. MKB-ondernemers kunnen een Software Engineering Voucher aanvragen op de website van JACQUARD.

JACQUARD

JACQUARD is een onderzoeksprogramma voor software engineering. Het programma is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en NWO (gebied Exacte Wetenschappen en Technologiestichting STW). Door het bedrijfsleven te betrekken bij de aansturing van het wetenschappelijk onderzoek en de toepassing van 'concurrent research', dat wil zeggen het gelijktijdig uitvoeren van theoretisch, empirisch en experimenteel onderzoek, wordt de Nederlandse kennispositie op dit terrein versterkt.

..............................

Nadere informatie voor de pers:

* Manoe Mesters (NWO, voorlichter Exacte Wetenschappen)
* t: +31 (0)70 344 09 14

* mesters@nwo.nl

* zie ook www.jacquard.nl voor informatie over het onderzoeksprogramma en voor aanmelding voor de Software Engineering Vouchers