30 september 2005

BUSSTATION EN FIETSENSTALLING ST. MAARTENSLAAN KRIJGEN ANDERE INRICHTING

Door verschillende werkzaamheden optimaal te combineren, zorgen de gemeente Weert en ProRail ervoor dat het busstation en de fietsenstalling aan de St. Maartenslaan een nieuwe inrichting krijgen. Aan de oostzijde (tegenover de Drehmanstraat) vervalt de uitrit van het busstation. Daar wordt een nieuwe fietsparkeerplaats gesitueerd. De opstelplaatsen van de bussen worden schuin tussen de bomen aangelegd. Er ontstaan zo vijf evenwijdige perrons met abri's. De huidige inrit naar het busstation wordt gehandhaafd, maar wordt straks door de bussen gebruikt om het busstation uit te rijden.

De bestrating van het busstation aan de St. Maartenslaan vertoont diepe sporen en moet worden herbestraat. Daarnaast moeten de fietsparkeerplaatsen bij het busstation en die aan de Parallelweg bij de ingang van de Stationstunnel door ProRail worden verbeterd. Daarom hebben de gemeente en ProRail gezamenlijk een betere indeling van busstation en fietsenstalling ontworpen. De werkzaamheden hiervoor starten op maandag 17 oktober en duren, als de weersomstandigheden meezitten, tot vrijdag 18 november.

Door de gezamenlijke inspanning van ProRail en verschillende gemeentelijke afdelingen, het gelijktijdig uitvoeren van de werkzaamheden en het combineren van de budgetten, kan men de verbeterde inrichting van busstation en fietsparkeerplaats realiseren.

2005.162 FS


---- --