TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-10-2005

Televisie
RADAR
Uitzending maandag 17 oktober
Nederland 2 - 20.30 uur

RADAR ONDERZOEKT ADSL-DIENSTEN

Versatel, Wanadoo en Tiscali beloofden na een regen van klachten begin dit jaar beterschap, maar hoe staat het nu met de ADSL-diensten? Van sommige providers is de helft van de klanten ontevreden. Vooral over de snelheid, de kwaliteit van de verbindingen en het niveau van de helpdesk wordt veel geklaagd. Maandag 17 oktober geeft de TROS-consumentenrubriek RADAR de providers tekst en uitleg.

WILLEM WEVER-SPEL
Wat is een loewak? a) theeluis b) koffierat of c) melkkoe Wat deed een bottelier? a) bier maken b) voor het eten zorgen of c) vaten maken Deze vragen komen uit het 'Willem Wever-spel' en zijn bedoeld voor kinderen vanaf acht jaar. Ouders melden bij RADAR dat zelfs universitair opgeleide ouders met moeite de helft van de vragen weten te beantwoorden. RADAR test hoeveel de producent van zijn eigen spel weet.

VOLKWAGEN, SEAT, SKODA
En het vervolg op de autoruiten van Volkwagen, Seat en Skoda. De portierramen vallen spontaan naar beneden. RADAR toonde twee weken geleden aan dat het hier gaat om een fabrikagefout, waarop de importeur beloofde de klachten op te lossen. Maar gebeurt dat ook echt?

RADAR wordt gepresenteerd door Antoinette Hertsenberg.

Voor meer informatie: www.trosradar.nl