Gemeente Haarlem


14 oktober 2005

286/2005
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Start bouw 68 woningen in Schoolenaer

Op maandag 17 oktober 2005 zal wethouder Mimi Rietdijk (portefeuille Ruimtelijke Ontwikkeling, Stedelijke Vernieuwing, Volkshuisvesting en coördinatie Grote stedenbeleid) door het slaan van een symbolische eerste paal het startsein geven voor de bouw van de tweede en derde fase van de wijk Schoolenaer. Schoolenaer is een nieuwe wijk die gebouwd wordt op het voormalige Paswerkterrein in Schalkwijk.

In december 2004 is gestart met de bouw van de eerste 51 woningen. Deze woningen worden mei 2006 opgeleverd. In totaal worden in Schoolenaer 119 woningen gebouwd: 35 woningen voor doorstromers, 44 patio-bungalows en 40 villa's.
Het ontwerp van de wijk is gemaakt door het bureau van architect Herman Hertzberger. Blauwhoed Eurowoningen is de projectontwikkelaar.

Schoolenaer is een veilige, groene en autoluwe wijk waar veel aandacht is besteed aan het milieu, energiezuinig wonen en duurzaam bouwen. Opvallend is de architectuur: woningen lijken in de grond door te lopen doordat de daken van de woningen zijn bedekt met mos en sedum.
Er komen weinig auto's in de wijk te staan. Parkeren vindt plaats in garages. Hierdoor is er veel veilige speelruimte voor kinderen.
Het project Schoolenaer maakt deel uit van het uitvoeringsplan Schalkwijk 2000+.

Voor de redactie:
U bent van harte welkom bij het officiële startsein om 16.00 uur.
Aansluitend bent u uitgenodigd voor de receptie in De Zoete Inval, Haarlemmerstraatweg 183.

sector Stedelijke Ontwikkeling
Wilma Emond, communicatieadviseur
023-5113581
w.emond@haarlem.nl

---- --