Titel: Activiteitenkalender B&W Rotterdam 17 oktober t/m 22 oktober 2005 Subject was: Conversion Results: Weekbericht va 17 oktober t/m 22 oktober 2005

Gemeente Rotterdam

Bestuursdienst

Concerncommunicatie

Nr. 42 Bezoekadres: Stadhuis 14 oktober 2005
Coolsingel 40 Rotterdam Postadres: Postbus 70012 3000 KP Rotterdam

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 17 oktober t/m
22 oktober 2005

Wethouder Bolsius gastheer bij Pendrecht Cultuurprijs 2005 Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) is op maandag 17 oktober van 17.00 tot 19.00 uur gastheer bij de uitreiking van de Pendrecht Cultuurprijs 2005. De prijsuitreiking vindt plaats in de Burgerzaal van het Stadhuis. Het is de achtste keer dat de prijs wordt uitgereikt. De Pendrecht Cultuurprijs wordt jaarlijks uitgereikt in een andere culturele sector. De Stichting Pendrecht Fonds laat de toekenning van de prijs elk jaar over aan een Rotterdamse persoonlijkheid. De stichting heeft tot doel kunst en cultuur in Rotterdam te bevorderen. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Odie van Eupen, tel. 010 - 417 34 10)

Wethouder Bolsius bij start Kindercampagne Schoon
Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) is op woensdag 19 oktober om 13.30 uur aanwezig bij de start van de Kindercampagne Schoon in de Raadzaal aan Looiershof 1 in Delfshaven. In navolging van de Campagne `Delfshaven Schoon' richt deze campagne zich op kinderen uit Delfshaven. De Kindercampagne Schoon trekt de komende maanden langs verschillende scholen in Delfshaven om kinderen te informeren over het belang van een schone wijk. Onderdeel van de campagne vormt een voorstelling ontwikkeld door verhalenverteller Paul Middellijn voor diverse leeftijdsgroepen op basisscholen. Tijdens de start van de campagne vindt tevens de première van de voorstelling plaats. (Voor meer informatie: Communicatie deelgemeente Delfshaven, Margot van Riessen, tel. 010 ­ 425 04 01)

Wethouder Bolsius gastheer bij World Bass Clarinet Convention Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) is op vrijdag 21 oktober om 17.00 uur gastheer bij de ontvangst van de deelnemers aan de First World Bass Clarinet Convention. Van 21 tot en met 23 oktober 2005 vindt in Rotterdam de eerste World Bass Clarinet Convention plaats met verschillende concerten en workshops, een compositieprijs en de "Henri Selmer Bass Clarinet Competition". De organisatie van de conventie is in handen van het Rotterdams Conservatorium.
(Voor meer informatie: www.worldbassclarinet.nl of B-produkties, Beerend Lenstra, tel. 010 ­ 413 54 88)

2

Wethouder Bolsius bij 010-Actueeldebat over toekomst Rotterdamse deelgemeenten
Wethouder Lucas Bolsius (Sociale Zaken, Wijken en Buitenruimte) neemt op zaterdag 22 oktober vanaf 13.30 uur deel aan het 010-Actueeldebat over de toekomst van de Rotterdamse deelgemeenten. Het debat vindt plaats in de centrale hal van de Bibliotheek Rotterdam aan de Hoogstraat. Lucas Bolsius gaat in debat met burgers en met Ton Soetekouw (voorzitter Samenwerkende Bewonersorganisaties Rotterdam), Jaqueline Cornelissen (portefeuillehouder deelgemeente Hoogvliet) en Pieter Tops (hoogleraar Bestuurskunde Universiteit van Tilburg). Natascha Kuit (journalist en presentator) presenteert het debat. De organisatie is in handen van LOKAAL, in samenwerking met Bibliotheek Rotterdam en het Forum voor Democratische Ontwikkeling. Stichting LOKAAL heeft tot doel de communicatie tussen Rotterdammers en de gemeentepolitiek te verbeteren.
(Voor meer informatie: www.lokaal.org of Stichting LOKAAL, tel. 010 - 478 88 33)

noot voor de redactie/

Gemeente Rotterdam