Gemeente Haarlem

Naar de middelbare school met dyslexie: informatieavond


Zoals elk jaar organiseert het Makkelijk Lezen Plein van de Stadsbibliotheek Haarlem ook nu weer een informatieavond voor ouders van dyslectische kinderen in groep 7 en 8 over de keuze van een school voor voortgezet onderwijs. De avond vindt plaats op 17 oktober in de centrale vestiging van de Stadsbibliotheek. Op deze informatieavond zal Beatrijs Brand, PZ-psycholoog en dyslexiedeskundige van de onderwijsbegeleidingsdienst Drielanden, ingaan op de vraag hoe je tot een goede schoolkeuze komt voor je dyslectische kind.

Ouders van kinderen in groep acht moeten binnenkort weer kiezen welke school voor voortgezet onderwijs het geschiktst is voor hun kind. Ouders van dyslectische kinderen hebben het daar nog eens extra moeilijk mee. Zij moeten ook een school vinden waar rekening gehouden wordt met de handicap van hun dyslectische kind.
De ouders van dyslectische kinderen in Haarlem en omgeving krijgen daarbij ook dit jaar weer steun in de vorm van twee informatieavonden.
Beatrijs Brand van de onderwijsbegeleidingsdienst Drielanden verzorgt de eerste avond op 17 oktober. Zij legt uit met welke moeilijkheden een dyslectisch kind in het voortgezet onderwijs te maken kan krijgen. Die problemen beperken zich niet tot de talen, maar kunnen zich ook voordoen bij de meer technische vakken.
Scholen voor voortgezet onderwijs zijn verplicht een dyslexiebeleid te hebben. Het dyslexiebeleid geeft docenten richtlijnen hoe om te gaan met leerlingen met dyslexie. Hoe kun je er nu achter komen of het dyslexiebeleid van een school goed werkt? Hoe weet je of je kind goed begeleid zal worden? Over deze vragen geeft Beatrijs Brand adviezen en tips, zodat ouders daarmee tot een goede keuze voor hun kind kunnen komen.

Op 14 november volgt nog een informatieavond over dit onderwerp. Op deze avond kan van gedachten gewisseld worden met en vragen gesteld worden aan ouders die een kind op een school voor voortgezet onderwijs hebben.

De avonden worden gehouden in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang bedraagt E 5, -, met Stadspas E 3, - (dit is inclusief koffie).
Kaarten kunnen gekocht worden aan de zaal of in de voorverkoop bij de klantenservice van de Centrale Bibliotheek, Bibliotheek Noord en Bibliotheek Schalkwijk.

Meer informatie is verkrijgbaar via 023 - 511 5300 of bij Nanda Geuzebroek, consulent Makkelijk Lezen, via haar e-mailadres: n.geuzebroek@haarlem.nl.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie
1) Voor nadere inlichtingen kunt u terecht bij:
- Nanda Geuzebroek, consulent Makkelijk Lezen, e-mailadres: n.geuzebroek@haarlem.nl
- Erna Houwers, jeugdbibliothecaris, e-mailadres: e.houwers@haarlem.nl
Telefonisch zijn beide personen bereikbaar via: 023 - 511 53 00.
2) Dit bericht is bestemd voor ouders van dyslectische kinderen. Deze zijn vaak zelf ook dyslectisch. Wilt u daarom in de titel van het bericht het woord dyslexie of dyslectisch opnemen?

Hanneke Idema
023-5115310
h.idema@haarlem.nl
262/2005