Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 296

datum: 6 oktober 2005

Utrechtseweg voor vier weken compleet afgesloten

De Utrechtseweg gaat voor vier weken dicht voor alle verkeer. Vanaf de Stichtse Rotonde naar en van het centrum wordt het verkeer omgeleid. Op de kruising van de Utrechtseweg-Oost met de Buitenring wordt een turborotonde aangelegd. Dit is een van de maatregelen die ervoor moeten zorgen dat de Stichtse Rotonde veiliger wordt. Door dit werk is de Utrechtseweg, op dit deel, afgesloten van maandag 17 oktober tot en met vrijdag 11 november.

Op een turborotonde wordt het verkeer op het grootste deel van de rotonde niet gescheiden door een simpele witte streep, maar door een kunsstof band. Dankzij die scheiding tussen afslaand en doorgaand verkeer verloopt de afwikkeling van het verkeer op de rotonde veel sneller. Bovendien komt er een haakse aansluiting van de Utrechtseweg-Oost op de rotonde en wordt het gedeelte tussen de nieuwe turborotonde en het Koningin Beatrixplantsoen gereconstrueerd.

Wegomleidingen
De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Al vanaf de A28 geven borden aan dat het verkeer moet omrijden via de Leusderweg. Het autoverkeer van en naar het centrum wordt omgeleid via de Daam Fockemalaan. Het verkeer uit de richting Soest kan wel via de Daam Fockemalaan en de Buitenring naar de Stichtse Rotonde blijven rijden. Het verkeer van de Rondweg Zuid (vanaf de Leusderweg en A 28) wordt via de Buitenring West naar de Daam Fockemalaan geleid. Het Koningin Beatrixplantsoen, het Berghotel blijven bereikbaar vanaf de rotonde bij Meander Medisch Centrum Lichtenberg. Ook is er vanuit alle richtingen een verwijzing naar Meander Medisch Centrum Lichtenberg.

Meer informatie
Voor vragen en opmerkingen over de uitvoering van het werk, kunnen burgers contact opnemen met de Servicetelefoon van de Gemeente Amersfoort, telefoon 033 469 48 69. Actuele informatie over stremmingen en omleidingsroutes in de stad is te vinden via 'Werk in uitvoering' op www.amersfoort.nl of in de rubriek 'De weg in de stad' in de wekelijkse Stadsberichten.

Informatie: Faouzzia Zaghdoud, communicatieadviseur Stedelijke Ontwikkeling en Beheer (SOB), telefoon 033 469 47 82 of e-mail f.zaghdoud@amersfoort.nl of Wouter J. den Hartog, commercieel manager, KWS Utrecht, telefoon 06 50 22 65 93 of e-mail WdenHartog@kws.nl.


---- --