Ingezonden persbericht


Xanco introduceert gratis mobiel webloggen voor de Nederlandse consument

Enschede, 11-10-2005 - Xanco introduceert op 17 oktober 2005 de eerste Nederlandse gratis 'lifelog', een mobiel weblog bedoeld voor de Nederlandse consument in het bezit van een mobiele telefoon met camera. Met deze telefoon kan een foto per e-mail of MMS worden verzonden naar Xanco, waarna vrienden en familie over de hele wereld deze foto via internet kunnen bekijken. Zo wordt het in enkele seconden te beginnen lifelog al snel een interessant fotodagboek. Registreren gaat eenvoudig op www.xanco.com.

Na een aantal maanden van ontwikkeling zal op 17 oktober 2005 Xanco haar virtuele deuren openen voor de Nederlandse consument. De mobiele weblogs hebben inmiddels diverse tests getrotseerd en zijn nu goed werkend bevonden. Daarom krijgt de consument op 17 oktober voor het eerst de mogelijkheid om een eigen gratis lifelog te beginnen. Na een korte registratie op www.xanco.com kan de eerste foto zowel per e-mail als MMS worden verzonden en enkele ogenblikken later is deze te bekijken op Xanco.

De primaire functie van fotodagboek wordt in een Xanco lifelog gecombineerd met een online vriendennetwerk, te vergelijken met het populaire Hyves. Ieder lifelog heeft een profielpagina, waar persoonlijke informatie te vinden is. Daarnaast is er een vriendenpagina, waar vandaan er simpel doorklikt kan worden naar de lifelog van een vriend of vriendin. Ook is er de mogelijkheid om samen met een aantal vrienden een 'groepslog' te starten, zodat bijvoorbeeld een voetbalelftal een leuk fotoverslag van elke wedstrijd kan bijhouden.

"De lifelogs van Xanco onderscheiden zich van de buitenlandse aanbieders door de intuïtieve interface en het simpele gebruik. Vanzelfsprekend zijn de lifelogs ook in het Nederlands te bekijken," aldus Ruben Heerdink, oprichter van Xanco. Mede-oprichter Kelvin Divendal voegt toe: "Ik zie om mij heen een toenemende behoefte om foto's met vrienden te delen. Nu veel foto's digitaal vanaf een mobiele telefoon worden genomen en mensen het steeds drukker krijgen, ga je minder snel op bezoek om het fotoalbum te bekijken. Xanco is een ideaal alternatief om deze foto's toch te kunnen bekijken en het is simpel om een reactie achter te laten."

Net als bij een traditioneel weblog is er de mogelijkheid om een reactie achter te laten. Ook is de mogelijkheid toegevoegd om foto's te beoordelen met een cijfer, waardoor een overzicht van de mooiste foto's tot de mogelijkheden behoort.

Om toch de band met het oude fotoalbum niet te verliezen, kunnen de digitale foto's ook eenvoudig worden afgedrukt. Nadat de gewenste foto's geselecteerd zijn en de juiste formaten zijn gekozen, worden de foto's binnen enkele dagen thuisbezorgd. Ook het bedrukken van een t-shirt of een mok behoort tot de mogelijkheden. Tot slot zijn er 100 gratis visitekaartjes te bestellen, met daarop enkele persoonlijke gegevens plus het internetadres van de lifelog.

"We hebben te maken met een nieuwe ontwikkeling, waarvan veel verwacht mag worden. In de telecomsector zit nog volop groei en ik verwacht dat mobiel webloggen binnen aanzienlijke tijd een grote vlucht zal nemen," concludeert Ruben Heerdink. Vanaf 17 oktober kunt u een eigen lifelog beginnen op www.xanco.com.

Noot voor de redactie (