Ingezonden persbericht



---


P E R S B E R I C H T

Rotterdam 17 oktober 2005

Start bouw 68 woningen in de wijk Schalkwijk te Haarlem

Op maandag 17 oktober 2005 om 16.00 uur zal mevrouw A.M. Rietdijk, wethouder van de gemeente Haarlem, het startsein geven voor de bouw van 68 koopwoningen in het plan 'Schoolenaer' in de wijk Schalkwijk. De opdrachtgever voor deze woningen is Blauwhoed Eurowoningen bv uit Rotterdam en de woningen worden gebouwd door Teerenstra Bouw bv uit Heiloo. Het ontwerp is van Architectuurstudio Herman Hertzberger te Amsterdam.

Woonplan Schoolenaer wordt een groene enclave, gelegen in de natuur tussen een park en de rivier Het Spaarne. Het plan zal zich onderscheiden door fraaie architectuur, veel leefruimte, speciale parkeervoorzieningen, water en besloten hoven. Er is zeer veel aandacht besteed aan duurzaamheid en energiebesparing, zoals bijvoorbeeld door de toepassing van warmtepompen.

Het betreft de tweede en derde fase van dit project; de eerste fase van 51 woningen is in december 2004 gestart. Het plan bestaat uit verschillende woningtypes: bungalows en villa's. De bungalows hebben een bijzondere architectuur met daken waarop mos-sedum wordt aangebracht, een woonkamer met een hoog oplopend gesegmenteerd plafond en een woningbreedte van 7,75 m. Er zijn zeer veel indelingsmogelijkheden, zodat ieder zijn bungalow op maat kan samenstellen. De villa's zijn ruim bemeten met een living van 66 m2 met een schuifpui naar een terras van 20 m2, dat uitkijkt over de tuin. Ook bij deze woningen kan de koper veel van zijn persoonlijke wensen realiseren. Onder de villa's komt een (afgesloten) parkeergarage waardoor er een autoluwe wijk zal ontstaan.

Voor alle woningen is het politiekeurmerk Veilig Wonen aangevraagd.

De prijzen van de koopwoningen variëren van E 220.000- tot E 510.000,- Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Voor meer informatie:
mw. W.F. Bakker-Vermeulen
Blauwhoed bv
Telefoon 010 45 35 229
E-mail wbakker@blauwhoed.nl



Ingezonden persbericht