Gemeente Haarlem


12 oktober 2005

283/2005


Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Werkzaamheden kruising Albert Schweitzerlaan - Groningenlaan


Op 17 oktober starten de werkzaamheden op het kruispunt van de Albert Schweitzerlaan en de Groningenlaan. De kruising wordt aangepast om een betere verkeersveiligheid voor de school "De Satelliet" en basisschool "De Molenwiek" te realiseren. Begin december 2005 is het werk klaar, dus tot die tijd is het kruispunt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

In opdracht van de gemeente Haarlem voert Heijmans Wegenbouw B.V. de werkzaamheden uit. Het werk bestaat uit het aanbrengen van nieuwe middengeleiders (verhogingen midden op de weg) en nieuwe bushaltes. De rijbanen worden versmald en het fietspad wordt door middel van een verhoogde afscheiding, gescheiden van het gemotoriseerde verkeer. Ook worden de fiets- en voetgangersoversteken verbeterd. De twee bushaltes op de Groningenlaan krijgen een apart verhoogd halteperron en bevinden zich na de reconstructie op de rijbaan.

Het werk wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase wordt uitgevoerd op de Albert Schweitzerlaan, tussen het gedeelte Groningenlaan en de Els van Roodenstraat. Deze fase duurt van 17 oktober tot en met 28 oktober 2005. De tweede fase start op 31 oktober en duurt tot 18 november en vindt plaats op de Groningenlaan tussen het gedeelte Albert Schweitzerlaan en de Frieslandlaan.
Beide planningen zijn weersafhankelijk.

Tijdens de werkzaamheden wordt het betreffende gedeelte van de straat afgesloten voor al het verkeer. Voetgangers kunnen wel langs het werk lopen. Het verkeer wordt omgeleid door middel van bebording. De bussen van Connexxion worden omgeleid via de Frieslandlaan.

Sector Stadsbeheer
Myrna Wiggers
023-5114902
mwiggers@haarlem.nl

---- --