Gemeente Loppersum

Gemeentelijke mededelingen 17 oktober 2005

MEDEDELINGEN GEMEENTE LOPPERSUM
GEPLAATST OMMELANDER COURANT 17 OKTOBER 2005

In de gemeentelijke advertentie komen de volgende onderwerpen deze week aan de orde. U kunt rechtstreeks naar het onderwerp toe door het aan te klikken. Ook kunt u de gehele tekst achter elkaar doorlopen met 'scrollen'.

MENU


* Informatieavond bouw nieuw gemeentehuis in Loppersum
* Wijziging openingstijd gemeentehuis 20 oktober
* Administratieve controle hondenbelasting
* Rioolreiniging 't Zandt, Garsthuizen en Zeerijp
* Verleende vergunningen
* Aanvragen voor vergunning
* Nieuwe bestemmingsplannen voor alle dorpen


----------
INFORMATIE-AVOND NIEUW GEMEENTEHUIS LOPPERSUM

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 19 april jl. besloten Penta Architekten opdracht te geven tot het uitwerken van het schets-onwerp voor het nieuwe gemeentehuis. Dit gemeentehuis zal worden gebouwd op de locatie waar nu nog het gebouw van de voormalige SNS-bank staat, aan de Molenweg 14 te Loppersum. Het is de bedoeling dat begin 2006 wordt begonnen met de afbraak van het voormalige bankgebouw om vervolgens de nieuwbouw te laten plaatsvinden.

Informatiebijeenkomst
Voordat het zover is, wil het college van burgemeester en wethouders u graag uitnodigen voor een informatiebijeenkomst op donderdag 20 oktober om 20.30 uur in Hotel Spoorzicht, Molenweg 11 te Loppersum. Tijdens deze avond presenteert Penta Architekten het definitieve ontwerp. Tevens zal LindHorst Bouwmanagement uitleg geven over de volgende stappen in het proces. Uiteraard is er de gelegenheid tot het stellen van vragen.


----------

GEWIJZIGDE OPENINGSTIJD GEMEENTEHUIS 20 OKTOBER

De gemeente organiseert op donderdag 20 oktober een voorlichtingsmiddag voor het personeel. Deze bijeenkomst gaat over de bouw van het nieuwe gemeentehuis in Loppersum. In verband met deze bijeenkomst zijn alle gemeentelijke afdelingen vanaf 15.45 uur gesloten.


----------

ADMINISTRATIEVE CONTROLE HONDENBELASTING

Binnenkort wordt een begin gemaakt met de controle van het bestand van de gemeente op basis waarvan hondenbelasting wordt geheven. Het kan daarbij voorkomen dat een controleur ook uw huis aandoet. Indien gewenst kunt u de controleur vragen om het legitimatiebewijs te tonen. Als u een hond heeft en deze is nog niet bij de gemeente gemeld dan kunt u contact opnemen met de afdeling Financiën van de gemeente. Deze afdeling is bereikbaar op telefoonnummer 0596-575144.


----------

RIOOLREINIGING 'T ZANDT, GARSTHUIZEN EN ZEERIJP

In de periode van 24 oktober tot en met 11 november 2005 zal op werkdagen tussen 07.00 en 16.00 uur het gemeentelijk rioolstelsel grondig worden schoongemaakt. Begonnen wordt in het dorp 't Zandt. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden zullen eerst Garsthuizen en daarna Zeerijp volgen. Dit gebeurt met een hogedruk- en een vacuümwagen.

Toiletpot afsluiten
Het kan hierbij voorkomen dat het waterslot van uw toilet wordt leeggezogen of dat het water uit het toilet spettert. Wij verzoeken u vriendelijk uw toiletpot af te sluiten door een dweil of oude handdoek op de pot te leggen en het deksel te sluiten en deze te verzwaren met bijv. een emmer water.

Stank klachten
Als na het reinigen stankklachten ontstaan, dan kunt u door het doorspoelen van het toilet het waterslot weer vullen. Dit geldt tevens voor wastafels. Wanneer u de twee oranje tankwagens bij u in de straat aan het werk ziet, adviseren wij u het toilet even niet te gebruiken. Het kan zijn dat ze twee keer in uw straat komen. Houdt u daar rekening mee.


----------

VERLEENDE VERGUNNINGEN

Burgemeester en wethouders hebben de volgende besluiten genomen, waarop de Algemene Wet Bestuursrecht (AWB) van toepassing is.

Ontheffingen brandverbod
Op grond van artikel 10.63 Wet milieubeheer van het verbod voor het verbranden van afvalstoffen buiten inrichtingen (artikel 10.2 Wet milieubeheer juncto artikel 5.5.1 van de Algemene Plaatselijke Verordening) voor het verbranden van slootmaaisel in verband met het bestrijden van bruinrot aan:
* A.H. Wiersema, Fivelweg 4, Zijldijk, G32, G33, G34, G35, verzonden 13 oktober 2005;
* A.H. Jensema, Oosterhuizerweg 2, 't Zandt, G45, G645, G62, G646, G65, G66, G67, verzonden 13 oktober 2005;
* J. van Stee, Merumerlaan 1, Garrelsweer, F259, F263, verzonden 13 oktober 2005;
* B.N.S. Wesseling, Dorpstraat 33, Oosterwijtwerd, C451, verzonden 13 oktober 2005.