Politie Limburg-Zuid

Plezierjacht aangevaren door binnenvaartschip

Maastricht 17-10-2005 - Op zaterdag 15 oktober 2005 is even na 15.00 uur een binnenvaartschip op het Julianakanaal ter hoogte van de sluis bij Limmel in aanvaring gekomen met een plezierjacht, waarbij één van de twee opvarenden van het bootje te water is geraakt. Door de aanvaring geraakte het achtergedeelte van het plezierjacht tijdelijk onder het waterniveau. Hierdoor stroomde er kortstondig water naar binnen. Vervolgens sloeg het plezierjacht tegen de meerpalen en de loopsteiger bij de sluis. De tweede opvarende, een 49-jarige vrouw uit Klimmen, kon via de loopsteiger de boot verlaten.

De schipper van het binnenvaartschip heeft de te water geraakte man, een 51-jarige inwoner uit Klimmen, uit het water weten te halen. Ook de vrouw nam hij aan boord en bood hen droge kleding aan. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. De beide opvarenden bleken geen medische hulp nodig te hebben.

Het plezierjacht is door de aanvaring onder meer beschadigd aan de voor- en achterzijde en zal vandaag naar zijn ligplaats worden teruggebracht. Politieagenten van het Korps Landelijke Politie Diensten hebben de zaak in behandeling.